Brætspil Ticket to Ride: Europe
3 - 5 spillere
90+ min
10+ år
1.9 af 5.0
2005
Regler på dansk

Ticket to Ride: Europe

Bo Jørgensen af Bo Jørgensen d. 25. juni 2010Spillet handler om at etablere tog-strækninger fra by til by på brættet. Ved spilstart modtager du nogle missions-kort, som fortæller dig hvilke byer du har til opgave at kæde sammen med flere tog-ruter. Opfylder du disse missioner får du bonus-point ved optællingen til slut, hvis du ikke klare missionerne mister du tilsvarende antal point.

Setup

Spilpladen sættes op og hver spiller sætter sin point-brik på 0. Hver spiller modtager 4 rute-kort, som er de missioner du skal nå inden spillet stopper.

Hver spiller får 7 kort fra stakken, som han tager på hånden, skjult for de andre spillere. Der ligges 5 tog-kort op ved siden af brættet, dem må spilleren senere trække fra.

Runderne

Kortene du sidder med på hånden er tog i 8 forskellige farver. Ruterne på kortet er farvede og du skal matche en rutes farve for at kunne melde en rute på den pågældenden strækning. Klik på kortet for at se at man f.eks. skal af med 3 gule kort fra hånden for at melde ruten fra København til Stockholm.

Du sidder med andre ord og håber at kunne få bestemte farver på hånden for at kunne melde de nødvendige ruter som passer til dine rute-missioner.

Hver runde har du en af følgende 4 muligheder:

  1. Trække kort for at få flere muligheder på hånden
  2. Melde en rute ved at smide kortene fra hånden og placerer dine farvede plastik-tog på kortet.
  3. Købe en togstation og placere den på kortet.
  4. Trække nye rute-kort. Du trækker 3 kort og kan kigge dem igennem. Du skal beholde et af kortene, men kan vælge at beholde flere.

Nogle ruter er dog grå og kan meldes af en valgfri farve – men togene på ruten skal stadig være i samme farve. Der er lokomotiv-kort som fungerer som en joker. De kan meldes i stedet for et kort af valgfri farve og nogle ruter kræver at man melder et lokomotiv, det fremgår af brættet.

Ruterne giver flere point jo længere de er, og så snart du har placeret dine plastik-tog på kortet rykker du din farvede point-brik tilsværende rundt på score-tavlen i brættets kant.

Afslutningen

Spillet stopper i den runde den første spiller har 4 eller færre tog-brikker tilbage. De øvrige spillere får deres sidste tur og point tælles op når alle har fået den sidste omgang.

Point er summen af dine togruters værdi
plus dine rute-missioner du har klaret
minus de rute-missioner du ikke har klaret
minus evt. togstationer du har købt.

Der er 10 point bonus til spilleren med den længste sammenhængende rute.

Andre versioner

Ticket to Ride Europe foregår (sjovt nok) på et europa-kort, men der er flere spil i serien

  • Ticket to Ride (som foregår i USA)
  • Ticket to Ride: Europe
  • Ticket to Ride: Märklin Edition
  • Ticket to Ride: Nordic Countries

Ticket to Ride vandt i 2006 prisen som Årest familiespil i Norge og har høstet andre lign. udmærkelser rundt om i verden.


Kommentarer til Ticket to Ride: Europe