2 - 4 spillere
30+ min
8+ år
 • familiespil
 • partyspil
 • Behændighed
 • Relateret læsning


  Terror in Meeple City

  Også kendt som Rampage

  Peter Brichs af Peter Brichs d. 25. November 2013

  Denver kiggede på det store, lilla monster på den anden side af huset. Huset, som han vidste var fyldt med dejlige små mennesker, der var lige til at spise. Denver sparkede til højhuset, mens hans brølede af sine lungers fulde kraft. Højhuset væltede direkte ind i det lilla monster. Så var al maden til ham selv …  Vi har set en hel bølge af brætspil, der handler om at være kæmpe monstre, der slås og smadrer byen. Hvor klassikeren King of Tokyo er et terningespil, er Rampage et behændighedsspil, hvor du skal knipse og puste dig vej til sejren.

  Opsætning

  • Saml bypladen, og byg husene med tilfældige meeples taget fra æsken.
  • Hver spiller vælger en farve monster, og sætter først dens fødder (den runde skive) i et af hjørnerne, og derefter monsterets krop oven på fødderne. Hver spiller tager også et monsterhoved og lægger fire tænder i munden.
  • Læg ‘Runaway’-brættet nær spillet, så alle kan se det.
  • Hver spiller skal have et grønt kort, et blåt kort og et rødt kort. De grønne og blå kort er åbne, mens det røde skal holdes hemmeligt.
  • Spilleren, der laver den bedste monster imitation, begynder spillet.

  Sådan spiller du Rampage

  I Rampage gælder det om at have spist flest muligt meeples (altså: spillebrikker), inden den gæve by Meepletown er jævnet med jorden. Det gør du ved at jævne byen med jorden, inden de andre monstre gør det.

  I Rampage har du fire mulige handlinger, når det er din tur. Du må foretage to handlinger per tur.

  Dine kort

  Du startede med at få tre kort udleveret. Det blå er din karakter – et kort, som fortæller dig, hvordan du får bonuspoint til sidst i spillet. Det grønne er din evne, som er en speciel evne, kun dit monster har. Det røde kort, som du holder hemmeligt, er din superhemmelige evne, som du kan bruge når som helst i din tur til at gøre en super sej ting. Du kan kun bruge dit røde kort én gang per spil.

  Bevægelse

  Den mest gængse handling i Rampage er bevægelse. For at bevæge dig, løfter du dit monsters krop og knipser til fødderne. Der, hvor de lander, stopper din bevægelse. Men pas på! Hvis du får knipset dine fødder uden for brættet, slutter din tur, og du mister en af dine tænder.

  Smadre bygninger

  Hvis dit monsters fødder rører ved fortovet rundt om bygning, kan du vælge at smadre bygningen. Det gør du ved at løfte din krop op over bygningen og derefter give slip. Du må ikke kaste den, men skal altså blot lade den falde.

  Det lilla monster er i fuld gang med at smadre en bygning, og brikker flyver igennem luften - et klassisk syn i Rampage.

  Puste

  Læg din kind oven på dit monsters krop og pust! Dette gør, at dit monster kan vælte bygninger – eller endog andre monstre! Det er tilladt at holde fast i monsterets krop, og dreje eller tilte det – for maksimalt udbytte af dit pust.

  Kaste med biler

  I nogle områder af byen ligger der små biler, du kan samle op. Du må lægge dem ovenpå dit monster, og så knipse dem ud i byen. Igen er dit mål at vælge bygninger eller andre monstre.

  Men hvorfor tage disse handlinger?

  Det

  var mange mulige handlinger. Men der er heldigvis en grund til, at vi tager disse handlinger. Hvis det lykkedes dig at tømme en etage, så der ikke er nogen form for brikker oven på den, må du spise etagen – altså lægge den bag dit monsterhoved. Til sidst i spillet er hver etage et point hver.

  Hvis du vælter et andet monster, taget du et af monsterets tænder og lægger det ligeledes bag dit monsterhoved. Denne tand er to point værd i slutningen af spillet.

  Spise meeples

  Når du har taget dine to handlinger, er det tid til at spise folk. Du må spise alle folk, som står i samme område af byen, som du selv gør. Et område er defineret af farven på underlaget. Hvis du står mellem to områder, vælger du et af områderne – men må ikke spise fra to forskellige.

  En væltende bygning er et dejligt syn for ethvert monster.

  Du må spise lige så mange folk, som du har tænder tilbage. Du starter med seks tænder – og to af dem er printet på dit monsterhoved, og dem kan du altså ikke miste.

  Men meeples stikker også af …

  Efter

  du har taget din tur, skal du også holde øje med, om der er nogle meeples, der er røget ud over kanten på spillepladen. Hvis der er det, er de nemlig stukket af. Læg dem på Runaway-pladen. På denne er der flere rækker, der fyldes op fra toppen af. Når en række bliver fyldt, sker der noget skidt for det monster, hvis tur det er nu. Oftest mister du en tand, eller tilsvarende. Se i regelbogen for forklaringer om, hvad der sker i de forskellige rækker.

  Slutning og vinderen af Rampage

  Rampage slutter, når den sidste etage fra en bygning er spist fra brættet. Efter monsterets, som spiste den sidste etage, tur er slut, får de andre monstre en sidste tur.

  Alternativt slutter spillet, når Runaway brættet er fyldt helt op med meeples. I så fald taber det monster, som har fyldt brættet – resten af spillerne tæller nu point sammen.

  Der er fire ting, der giver dig point. For hvert sæt meeples (altså, en af hver af de seks farver) får du 10 point. Hver etage du har spist, giver dig et point. Hver tand, du har slået ud af munden på et andet monster, giver dig to point. Til sidst har dit blå character-kort en fjerde måde, du får point på. Det kan eksempelvis være fem point for hver bil, der er endt på en smadret bygning, eller 10 ekstra point for at have spist flest gule meeples. Spilleren med flest point vinder.

  Vurdering af Terror in Meeple City

  Peter Brichs
  Peter Brichs mener ...

  Rampage er et fantastisk lille spil, hvis man bare gerne vil hygge sig med at smadre en stor by uden alt for mange regler. Det er altså ikke et spil, man lige hiver frem, når der rigtig skal nørdes i timevis, men et fint spil med familien eller sammen med vennerne en hurtig aften.

  Komponenterne er fine, og kunsten i spillet er altså helt fantastisk. Piero, som har lavet tegningerne til klassikkeren ‘Ghost Stories’, har også været i gang her, og han har en rigtig fin streg til denne type spil. Komponenterne er fine – dejligt tykke plader til etagerne er et klart plus, til et spil, hvor de kommer til at flyve rundt.

  Rampage har alt det, et godt behændighedsspil om monstre skal have. Følelsen af at være Godzilla, og bruge sin giftige ånde til at vælte bygninger, eller sine store kløer til at vælte det omkring, er perfekt fanget. Hvis du er glad for monstre – eller bare et sjovt, ikke alt for tungt spil – så er Rampage lige spillet for dig.

  Spillet er senere udgivet under navnet Terror in Meeple City


  Kommentarer til Terror in Meeple City