Vaccine print-selv spil

af Mads Fløe d. 23. March 2020

Mads Fløe er en Aarhusiansk spildesigner, som havde et spil liggende i skuffen. Da Coronaen og Covid-19 ramte verden, valgte Mads at frigivet spillet som Print’n Play, så du kan hente det gratis og spille det med familien

Vaccine er udgivet som en gratis “print & play” i marts, 2020

Det handler dels om at holde folk indendørs, og dels om at lære lidt om, hvordan vacciner kan sammensættes – begge med formål om, at hjælpe (om end bare en smule) til med, at bekæmpe spredningen af virus.

Spilbeskrivelse

En ny og dødelig virus truer menneskeheden. Hjælp med at bekæmpe den, ved at finde den bedst mulige vaccine!

Hver runde skal du vælge en vaccinebrik, og tilføje den til dit laboratorie. Så snart du har en fuld række eller kolonne med vaccinebrikker i dit laboratorium, laver du et gennembrud, og kan udføre målsætninger på forskningskort, for at score vaccinepoint. Samtidig bliver du også klogere på sygdommen, så du får også lov til at kigge på et sygdomskort – Det fortæller dig hvilke vaccinebrikker, du skal forsøge at undgå.

Når spillet er slut, kan alle spillere få ekstra vaccinepoint, for brikker, som bedst matcher tre hemmelige sygdomskort, som ingen får lov at kigge på i løbet af spillet.

Hvorfor har du lavet dette spil?


Fakta om Mads Fløe

Rigtig mange mennesker sidder lige nu i deres hjem, for at forhindre spredningen af coronavirus. Hvis vi kan holde folk indendørs bare en lille smule længere, ved at give dem et lille projekt at klippe-klistre – og derefter underholdning at hygge sig med – kan ligge det til forebyggelsen af smittekæder.

Forskere verden over er lige nu igang med at finde den bedst mulige vaccine. Hvis/når tiden kommer til at vaccinere, tæller antallet af vaccinerede direkte med i, hvor effektiv vaccinen er. Det er et videnskabelig kendsgerning, at mennesker frygter hvad de ikke kender. Ved at facilitere (om end bare en lille smule) læring omkring vacciner igennem spil, kan det i sidste ende resultere i, at flere bliver trygge ved at lade sig vaccinere.

Personligt er dette mit eget bidrag til kampen imod COVID-19 (og lignende i fremtiden). Jeg håber det kan inspirere andre til også at finde deres egen måde at bridrage på – og minde om, at hjælp findes i alle former og størrelser.

Så flot er spillet når du får det printet ud og sat på bordet

Hvorfor er spillet ikke kooperativt?

Den umiddelbare logik ville være, at der var et globalt initiativ, der arbejdede sammen lige nu, om at finde den bedste vaccine. I virkeligheden er de fleste medicinalfirmaer dog enten private eller børsnoterede – de skal skabe overskud for dem selv og deres aktionærer – de er altså kompetitive.

Er spillet udviklet i en fart?

Nej. Spillet var allerede færdigudviklet i en grad, så jeg var begyndt at vise det frem for forlag, med henblik på at få det udgivet. Da jeg så sad hjemme i frivillig karantæne, fik jeg idéen om at tilpasse spillet til at handle at finde den bedste vaccine (oprindeligt handlede det om at lave den flotteste buket blomster). Så jeg lavede research og fandt ud af, hvordan vacciner laves, og fandt ud af hvordan det kunne hænge sammen i spillet. Det eneste, der er lavet i en fart, at illustrationerne, som jeg var nød til at lave selv.

Vil du hjælpe?

Måske er du illustrator, og har lyst til at give spillet en grafisk overhaling?
Måske har du en idé til en kooperativ version, eller en AI til singleplayer spil?
Måske har har du lyst til at oversætte relgerne til et andet sprog?

Uanset hvad, så er du velkommen til at dele dit input her:
https://boardgamegeek.com/boardgame/304865/vaccine/forums/0

Det positive ved at udgive spillet som “print & play” er, at vi løbende kan opdatere spillet, blot ved at opdatere filerne :)