2 - 2 spillere
10+ min
8+ år
 • børnespil
 • Quiz
 • Regler på dansk

  Tænk dig om

  Rasmus Skat Andersen af Rasmus Skat Andersen d. 30. January 2013

  Tænk dig om er det klassiske børnespil Fire på stribe tilsat en ekstra dimension. Og det gør spillet en hel del mere udfordrende.

  Setup

  • Sæt de 16 pinde i spillepladen.
  • Hver spiller vælger en farve, og tager brikkerne i den farve.
  • Træk lod om, hvem der begynder.

  Runder i Tænk dig om

  Det

  gælder om at få placeret fire brikker på stribe. Det kan både være horisontalt, lodret eller diagonalt i hvilken som helst retning. Der er i alt 76 forskellige kombinationer, der danner fire på stribe.

  Når det er din tur, må du placere en af dine brikker på en af de 16 ringe. Der må ikke være mere end fire brikker på en ring.

  Derpå er det modstanderens tur.

  Sådan vinder du spillet

  Første spiller, der gør opmærksom på, at vedkommende har fire brikker på stribe, vinder. Det gælder altså om at være opmærksom, så du ikke ved en fejl overser, at du har fået lagt fire på stribe.

  Varianter

  Point: Man kan også spille med point. I så fald fortsætter spillet, selv om en spiller har lavet fire på række. Først når alle 16 pinde er fyldt op, slutter spillet. Første spiller, der gør opmærksom på fire på stribe får 10 point, anden stribe giver ni point og så fremdeles. En stribe kan ikke give mindre end et point. Den spiller, der har scoret flest point, vinder.

  Handicap: Er den ene spiller væsentlig bedre end den anden, kan man spille med handicap. Det gøres ved, at den svageste spiller får lov til at placere to brikker, første gang det er vedkommendes tur.

  Vurdering af Tænk dig om

  Rasmus Skat Andersen
  Rasmus Skat Andersen mener ...

  Tænk dig om kom på markedet i slutningen af 1960’erne under navnet Score four, og er siden da udkommet i talrige versioner. Den ovenstående er fra BRs version fra 1980’erne.
  Planlægning og overblik er altafgørende, hvis du vil have succes i Tænk dig om. Spillet er en del sværere at overskue end klassisk fire på stribe, og derfor også et udmærket spil til voksne, der lige skal fordrive et kvarter.


  Kommentarer til Tænk dig om