2 - 4 spillere
20+ min
7+ år
 • familiespil
 • Pirat
 • Regler på dansk

  Pirates!

  Rasmus Skat Andersen af Rasmus Skat Andersen d. 19. September 2012

  Med en sky af moskitoer hængende over sig banede de svedklædte mænd sig langsomt vej gennem junglen. Men med et stoppede den forreste mand op.
  "Gutter, jeg tror, at jeg kan se den gale tyskers hytte forude."
  "Perfekt, hvis jeg læser kortet skattekortet korrekt, så må Rødøjes skat være begravet 10 skridt vest for hytten. I kan godt finde skovlene frem, folkens."

  I pirates! gælder det om at opstøve piratskatte. Spillerne skiftes til at placere bjerge, palmer, huse og muslingeskaller på en ø og skal forsøge at få dannet landskaber, der matcher de skattekort, de har trukket. Det gælder om at skrabe mest muligt guld til sig.

  Setup

  • Spillepladen placeres midt på bordet. Sørg for, at den er tom.
  • Båden placeres ved en af de tre ankerfelter på spillepladen.
  • Brikkerne med huse, palmer, bjerge, muslingeskaller sorteres og lægges ved spillepladen.
  • Hver spiller får en skattekiste og tre skattekort, som vedkommende holder skjult.
  • Resten af skattekortene placeres i en bunke med billedsiden nedad.

  Sådan spiller du Pirates!

  Yngste spiller begynder. I din tur må du trække enten et hus, palme, bjerg eller muslingeskal og placere det på et tomt felt på spillepladen. Du må kun lægge det på et felt, der enten støder op til båden eller op til et andet felt.
  Hvis du, når du lægger din brik, får skabt tre felter – enten lodret eller vandret – der matcher et af dine skattekort, må du tage det antal guldklumper, der er tegnet på kortet, og lægge dem i din skattekiste. Derpå lægger du skattekortet nederst i bunken af skattekort og trækker et nyt.
  Bemærk, at det ikke er nok, at symbolerne på skattekortet og felterne er identiske. De skal også komme i den korrekte rækkefølge.

  Når en spiller er færdig med sin tur, går turen videre til spilleren til højre for ham.

  Særlige felter

  På spillepladen er der særlige felter, hvorpå der er afbilledet en terning, et kort og en skattekiste. Lægger du en brik på et af disse felter, skal du som sædvanlig tjekke, om du finder en skat. Derpå træder feltets særlige egenskab i kraft.
  Terninge-feltet: Du slår med terningen. Hvis du slår guldklumper, vinder du så mange, som terningen viser. Hvis du slår en skovl, får du en ny tur. Slår du en båd, skal du flytte båden til et nyt anker.
  Skattekort-feltet: Når din tur er overstået, leder alle spillere på øen efter symbol-kombinationer, der matcher deres skattekort. Spillerne kan indløse alle de skattekort, de har med de rigtige kombinationer. Når alle har indløst deres skattekort, trækker alle spillere nye skattekort, så alle har tre på hånden.
  Skattekiste-feltet: Når din tur er overstået, tæller alle spillerne op, hvor mange gange det symbol, som du lige har lagt på skattekiste-feltet, optræder på deres skattekort. Den spiller, der har flest af symbolerne, vinder to guldklumper. Spillereglerne tager ikke højde for, hvad man gør, hvis der er lige mange symboler.

  Sådan vinder du Pirates!

  Spillet er slut, når det sidste felt på øen er dækket af en brik. Den spiller, der lagde brikken, får selvfølgelig lov til at gøre sin tur færdig. Spillerne tæller derpå op, hvor mange guldklumper, de har samlet, og vinderen er den, der har mest guld.

  Vurdering af Pirates!

  Rasmus Skat Andersen
  Rasmus Skat Andersen mener ...

  Pirates! er et underholdende familiespil, som man let kan leve sig ind i – hvem har ikke drømt om at være en flok griske pirater på skattejagt. Brikker og spillepladelet er – i vanlig Djeco-stil – af høj kvalitet.
  Hvis familiens helt yngste er med, kan man med fordel droppe reglerne om de særlige felter.


  Kommentarer til Pirates!