2 - 6 spillere
15+ min
8+ år
 • temaspil
 • Kortspil
 • Pirat
 • Pirate Fluxx

  Jacob Herold af Jacob Herold d. 16. September 2012

  De ægte pirater skilles fra bolværksmatroserne i Pirat Fluxx – en piratiseret udgave af de populære Fluxx-spil, der efterhånden fås i flere varianter, end der findes forskelligt-farvede M&Ms.

  Pirat Fluxx er et kortspil for 2-6 spillere fra 8 år og op, men en højere alder anbefales, da spillet er på engelsk. Spillet er herligt pirat-tematiseret med alt lige fra skørbug til overdreven pirat-dialekt og reglerne er relativt enkle. Typisk fortæller de forskellige kort præcist hvad de gør, og konceptet er hurtigt at fange for nye spillere. Et spil Fluxx kan tage alt fra 20 minutter til 60 minutter.

  Opsætning

  • Læg kortet med grundreglerne på bordet.
  • Bland resten af kortene og giv tre til hver spiller.
  • Den spiller der først gør krav på at starte, starter.

  Selve spillet

  Kernen i Pirate Fluxx er, at spillets struktur ændrer sig undervejs. Til at starte med skal hver spiller trække ét kort, og derefter spille ét kort, hvorefter turen går videre – og der er heller ikke nogen definition af, hvordan man vinder spillet. Undervejs kan spillerne spille nye regler, der ændrer antallet af kort der må trækkes og spilles, samt Goals, der definerer hvad der skal til for at vinde.

  Der kan være flere nye regler i spil ad gangen, så længe de gamle regler ikke modsiger de nye – sker det, skal den gamle regel fjernes. Der kan dog kun være et mål i spil ad gangen, hvilket betyder at man aldrig kan være helt sikker på, at man har vundet, før de andre spillere definitivt er gået planken ud og det sidste kort er spillet.

  Korttyper

  Der er en række forskellige korttyper i Pirate Fluxx:

  New Rule: Definerer en ny regel. Modsiger kortet en allerede eksisterende regel, erstattes den eksisterende regel af det nye kort.

  Goal: Definerer hvilke Keeper-kort der skal til for at vinde. Der kan kun være ét i spil ad gangen.

  Keeper: Disse kort placeres på bordet foran spilleren, der spillede det. Keepers giver ofte små fordele, og den rigtige kombination af Keepers kan vinde spillet afhængigt af hvilket Goal der ligger på bordet.

  Action: Actions kan bruges én gang, og er det største kaos-element i Pirate Fluxx. Nogle giver mulighed for at trække nye kort, mens andre har direkte indflydelse på de andre spillere og deres vinderchancer.

  Creeper: Den direkte modsætning af Keepers. Creepers skal lægges ned, når man får dem, og gør det umuligt at vinde spillet, så længe man har kortet foran sig.

  Surprise: Disse kort kan spilles når som helst og har typisk to forskellige udfald – ét hvis det spilles i egen tur og et andet hvis det spilles i andres.

  Vurdering af Pirate Fluxx

  Jacob Herold
  Jacob Herold mener ...

  Pirate Fluxx er relativt simpelt og hurtigt overstået. Det kan blive en smule kaotisk i løbet af spillet, da tilfældigheder spiller en stor rolle og kender man kortene og Fluxx-spillene generelt, har man en lille fordel i at man kan udarbejde en strategi med hensyn til hvilke Keepers, der er værd at samle sammen.

  Det bliver aldrig helt så langtrukkent og kaotisk som et spil Munchkin kan blive, og det er også en af fordelene ved Pirate Fluxx; alle kan være med, for reglerne er nemme at forstå og forholde sig til, ligesom kortene er gode til at beskrive hvad de gør.


  Kommentarer til Pirate Fluxx