3 - 6 spillere
90+ min
10+ år
 • temaspil
 • Kortspil
 • Fantasy
 • Pirat
 • Relateret læsning


  Munchkin Booty

  Rasmus Skat Andersen af Rasmus Skat Andersen d. 18. September 2012

  Med et brag sparkede piraten Rødøje døren op, mens han svingede sin sabel foran sig. Men i næste øjeblik gik der en skælven gennem den blodtørstige søulks krop, og han vaklede et par skridt bagud, mens han holdt øje med de monstre, der havde ventet bag døren. Et skeleton crew (level 14 og med plus 3 mod pirater)!

  I Munchkin Booty er the munchkins stukket til søs. Det handler stadig om at sparke døren ind, dræbe monstrene og gafle deres skatte, nu foregår det hele bare på de syv verdenshave under et blafrende Jolly Roger.

  Der spilles efter de klassiske Munchkin-regler med nogle enkelte tilføjelser. Pirat-munchkin kræver nemlig selvfølgelig hajer, skibe og den rigtige accent. Desuden introducerer spillet også tre nye karakterer: Merchant, Navy og Pirate.

  Du kan læse reglerne til Munchkin her.

  Nyhederne i Munchkin Booty

  Accent: Din munchkin kan få enten britisk, hollandsk, fransk eller spansk accent. Du kan kun have én accent, medmindre du spiller bilingual-kortet. Din accent giver dig forskellige fordele (og undertiden ulemper). Du kan til hver en tid opgive din accent – selv midt i en kamp.

  Skibe: En søfarende munchkin er tæt knyttet til sit skib – ikke mindst fordi skibet giver bonuser. Skibene finder du i door-kortbunken. Du kan kun have ét skib, medmindre du har kort, der siger noget andet. Et skib er et big item, men tæller ikke med i antallet af big items, du kan bære.

  Hajer: En haj angriber sjældent alene. Det har utallige pirater lært på den hårde måde, og det gælder også i Munchkin Booty. Hvis du angribes af en haj, så må alle andre spillere spille haj-kort, som deltager i kampen.

  Karakterer: Hver af de tre nye karakter-klasser har to særlige evner.

  • Pirater må – én gang i deres tur – før de sparker døren ind, ofre et level mod at trække en skat. Desuden må de, i stedet for at gennemsøge rummet, tage det øverste kort i treasure-bunken eller det øverste treasure-kort i skraldebunken.
  • Handelsmænd (merchant) må i kamp udskifte de genstande (items), som de bruger. De må sågar bytte med en anden spiller. Desuden kan de, ved at smide et accent-kort i skraldebunken, få alle dets egenskaber indtil starten på deres næste tur.
  • Flåde-officerer (navy) må, når de stikker af, smide op til to kort. Hvert kort giver en +1 bonus til deres escape-slag. Desuden må de have et ekstra skib. Hvis de er level 8 eller højere, må de have to ekstra skibe.

  Vurdering af Munchkin Booty

  Rasmus Skat Andersen
  Rasmus Skat Andersen mener ...

  Munchkin Booty er den niende standalone udvidelse til Munchkin og lever helt op til den sædvanlige høje Munchkin-standard. Det kan spilles som et solospil eller kombineres med andre munchkin-udgaver. Hvis du vil rendyrke sørøvertemaet, kan du vælge udvidelserne Munchkin Booty 2: Jump the Shark og Munchkin Booty Fish & Ships. Eller du kan gå efter det vanvittige og kombinere sørøverne med vampyrer, zombier med mere.

  http://www.worldofmunchkin.com/rules/booty_rules.pdf


  Kommentarer til Munchkin Booty