2 - 6 spillere
20+ min
13+ år
 • partyspil
 • Kortspil
 • Regler på dansk

  Lovesick

  Troels Vastrup af Troels Vastrup d. 27. April 2012

  LoveSick er et danskudviklet spil, der primært henvender sig til sexualundervisning i folkeskolen mv. Du kan læse mere om spillets baggrund via dette link

  Opsætning af LoveSick

  Hver spiller skal have 6 kort og de resterende placeres som en bunke på bordet. Den yngste spiller starter – om end det er oplagt med diverse spændende husregler for at finde startspilleren….

  Sådan spiller du LoveSick

  Hver gang det er en spillers tur må man

  • spille et kort
  • eller opgive at spille et kort og tage “Klatten”.

  Spille et kort

  Når du spiller et kort, må du enten spille et sygdomskort, et kondomkort eller et hændelseskort fra din hånd. Alle sygdomskort placeres i den voksende bunke der går rundt om bordet – også kaldet “Klatten”

  Det gælder om at matche sygdomstype og samtidigt smide et kort der har samme (eller større) værdi end det der ligger øverst i “Klatten”. Alternativt kan man matche værdi, men skifte til en ny sygdom.

  Man kan også kaste diverse specialkort, f.eks. kondomer der beskytter en mod “Klatten”.

  Når du har spillet et kort, gives “Klatten” videre til næste spiller.

  Når “Klatten” bliver taget

  Hvis man ikke kan/vil spille et kort der forsvarer en mod “Klatten”, så skal man tage den i stedet. Det betyder, at man tager alle sygdomskort og placerer dem i sin egen sygdomsbunke.

  Alle spillere trækker op til 6 kort, den der tog “Klatten” må forinden smide så mange kort væk fra sin hånd som ønskes.

  Personen der tog “Klatten” starter.

  Afslutning af LoveSick

  Når det sidste kort trækkes fra bunken, går sidste runde i gang.

  Tæl efter runden hvor mange sygdomskort hver spiller har i sin sygdomsbunke. Den med færrest kort vinder spillet. Har to eller flere spillere lige mange kort, er det den med færrest kort på hånden (både sygdomskort og andre,) der vinder. Står de stadig lige, deler de sejren.

  Diskussionskort

  Hvis man ønsker det, kan man blande diskussionskort ind i bunken. Når en spiller så trækker et sådant, stopper man lidt op og tager fat i emnet. Det er en feature der nok egner sig bedre til skolen end en hyggelig aften med gutterne (m/k)…

  Vurdering af LoveSick

  Når man skal vurdere et spil som dette, så er der 2 vinkler: spillet i sig selv og så hele konceptet.

  Selve spille er meget simpelt og spilmekanikerne er set før – dermed ikke sagt at det er kedeligt. Det kan godt være at det bare er mig, men jeg er lidt pinlig over hvor megen sjov jeg har haft med spillet.

  Konceptet med LoveSick som en del af sexualoplysning er rigtig godt. Mens jeg godt nok er lidt ældre end målgruppen, så kan jeg da godt sige, at jeg meget gerne ville have haft initiativer i min folkeskoletid der, som dette, brød isen.


  Kommentarer til Lovesick