LoveSick - et undervisningsspil om sexsygdomme

Troels Vastrup af Troels Vastrup d. 27. April 2012

De fleste tænker nok “Gaaab!” når de hører et ord som ‘undervisningsspil’ – det er ikke tilfældet med Lovesick. mange synes nok også sexualundervisning i skolen er/var megapinligt – og her går LoveSick ind og forsøger at hjælpe med at bryde isen via spil, humor og information.

”Humor er godt til at nedbryde nogle af de tabuer der desværre stadig er om sex,” fortæller Nanna Quvang. ”Derfor ville vi gerne lave noget materiale, der er både sjovt og lidt respektløst, men også noget hvor eleverne kan lære sammen og tale med hinanden uden der behøver stå en lærer lige bag dem og lytte med.”

Med slogans som ‘Hurtig spiller giver sikker sex’ og ‘et spil om sex, kondomer og klamme, klamme ting’ lægges linjen fra start: gøre spillet så pinligt, at alt det med at snakke om sex bliver let til sammenligning.

”I stedet for at have en lærer, der fortæller eleverne, at kondomer er en god ting, så giver Lovesick dem mulighed for at erfare det selv,” fortæller Andreas Lieberoth. ”Og,” siger han og viser et af kortene der viser en dryppende penis med Elvis-hår og små ben, ”selv som tegninger er nogle af de her sygdomme noget man helst vil undgå.”

”Vores håb er jo,” supplerer Mads Brynnum, ”at en enkelt kvik elev eller to tænker: aha, måske virker de her kondomer også ude i virkeligheden. For det gør de jo. Altså hvis man bruger et rigtigt kondom, kortet beskytter kun i spillet.”

LoveSick er designet af Mads Brynnum, Andreas Lieberoth & Nanna Quvang og udgivet med støtte fra Undervisningsministeriets tips– og lottomidler og er et gratis tilbud til skoler, gymnasier, ungdomsklubber og lignende.


Papskubber.dk er et dansk website tilegnet brætspil i alle størrelser og sværhedsgrader. Vores nyheder plukkes fra nyhedsfeeds fra hele kloden, og vi stræber efter at have en klar kildeangivelse hvis vi vidergiver nyheder der er udsendt af andre.

Papskubber.dk kan kontaktes på skubpap@papskubber.dk