2 - 2 spillere
35+ min
8+ år
 • børnespil
 • Regler på dansk

  LEGO Star Wars: Battle of Hoth

  Bo Jørgensen af Bo Jørgensen d. 29. November 2012

  Spillerne styrer her henholdsvis imperiet og oprørerne i dette hurtige skak-lignende spil, om magten over den frosne Star Wars planet Hoth.

  Start med at samle pladen

  Som enhver god leg med LEGO starter I med at samle spillepladen, brikkerne til de to stridende parter og naturligvis LEGO’s terning. Der er ikke noget komplekst arbejde i at bygge delene, og det giver en god indføring i hvad det er der skal til at ske.

  Startbrikker til oprørerne

  • Troppebrik med 4 infanteri
  • en Tauntaun
  • Troppebrik med 2 infanteri + Luke Skywalker
  • en Snowspeeder

  Startbrikkerne til imperiet.

  • en AT-ST
  • Troppebrik med 4 stormtropper
  • en AT-AT
  • Troppebrik med 2 stormtropper + Darth Vader

  Så er vi klar til kampen om Hoth

  Spillerne skal nu skiftes til at tage sin tur, hvor du må gøre to af følgende ting:

  • Rykke en brik et felt
  • Angribe en af modstanderens brikker

  En brik kan kun rykkes en gang pr. runde – ligesom den også kun angribe en gang pr. runde. For at kunne angribe skal din modstanders brik være indenfor rækkevidde. Brikkerne har forskellige angrebsrækkevidde, så f.eks. kan AT-AT og Snowspeedeen angribe tre felter væk – men kun frem og tilba eller til højre/venstre. Dvs. det er farligt at stå foran dem, men ikke så farligt at stå skråt ved siden af dem.

  Tauntaun og AT-ST angriber på skråt og kun 2 felter væk – mens infanteristerne kun må angribe et felt væk i lige linjer.

  Brikkerne kan ikke rykke over hullerne i brættet, så de skal følge de LEGO-planker der er i banen. Men de kan angribe over hullerne.

  Når en enhed bliver ramt

  Når du slår et af de røde symboler på Lego-ternngen, rammer du din modstander. Modstanderen skal fjerne en troppe-brik fra enheden. Kan han ikke det er enheden nedkæmpet og fjernes fra slagmarken.

  Her er dog den særlige regl at når de infantarister, som har Luke og Darth med, slår en fuldtræffer fjerner de modstanderens brik i et hug.

  Kampen vindes

  For at vinde Battle of Hoth skal man få en brik ned i modtanderes base – det er ligemeget hvilken brik. Alternativt kan man udslette alle modstanderens brikker, så giver det lidt sig selv at man har vundet.

  Udvidelsesmuligheder

  I sagens natur er LEGOs spil lavet så de nemt kan udbygges og så du kan spille med andre regler. Star Wars: Battle of Hoth kommer med lidt flere brikker end der skal bruges i grundspillet, og du kan ændre på banens opstilling.

  Som eksempel på en udvidelsesregl er f.eks. at man kan lade enheder rykke to felter på samme runde – det tillader f.eks. at du kan hoppe over dine egne enheder hvis der er tomt på den anden side. En lille regl der måske lyder af ikke-ret-meget, men som har en stor betydning for dine muligheder i spillet.

  Flere af udvidelses-forslagene er rigtigt gode, og måske også med til at flytte aldersholdbarheden lidt op.

  Vurdering af LEGO Star Wars: Battle of Hoth

  Bo Jørgensen
  Bo Jørgensen mener ...

  Brikkerne er så super-fede at de alene får dig til at nynne temaet fra Star Wars. Spillet er hurtigt lært og kan tage op til en 30 min .. men kan også være meget hurtigere overstået.

  Spillet er en god introduktion til strategi spil hvor børn kan lære lidt om hvordan brikker kan dække for hinanden og hvad der er smartest at rykke i hvilken rækkefølge. Spillets tilfældighed (pga. terningen) gør det ikke til et skak-spil, så der er ikke noget med at man kan være “den bedste” og vinde hver gang.


  Kommentarer til LEGO Star Wars: Battle of Hoth