2 - 4 spillere
20+ min
8+ år
 • abstrakte spil
 • Regler på dansk

  Alcatraz

  Kristian List af Kristian List d. 6. November 2014

  Flygt fra fængslet, mens du lader dine medfanger i stikken! I brætspillet Alcatraz skal du undvige vagterne og nå frem til båden, der bringer dig i sikkerhed.

  Sæt fængslet op

  Det legendariske fængsel er i pap-udgaven reduceret til et bræt med 9 × 9 felter. Placer en af de sorte vagter på hvert felt med et fangevogtersymbol på. Som det fremgår af brættet, står der nu en vagt på hver række undtagen række 9.

  Hver spiller vælger en farve og placerer sine fanger i det store felt (cellen) umiddelbart efter række 9.

  Det gælder nu om at få tre af sine fire fanger tværs over brættet og ned i båden på den anden side.

  Sådan flygter du fra et fængsel

  Der er nok mange måder at gøre det på i virkeligheden, men i spillet Alcatraz foregår det på følgende måde:

  Spilleren flytter én af sine fanger et vilkårligt antal felter i en vilkårlig retning til et ledigt felt. Hvis der befinder sig en vagt på den række, fangen kommer til at stå på, rykker vagten lige så mange felter hen mod fangen, som fangen lige har rykket.

  Hvis vagten lander på eller hopper over et felt med en fange, ryger fangen tilbage i cellen, hvorfra han kan påbegynde et nyt flugtforsøg.

  Alle mand i bådene!

  En fange kan først hoppe ned i flugtbåden, når han står på et af de røde felter. Det vil sige, at han først skal lande på et rødt felt, for så i næste runde at hoppe i båden – såfremt der ikke står en vagt i vejen.

  Alarm!

  Når en fange hopper i båden, går alarmen. Spilleren til venstre for den undvegne fange ruller den ottesidede terning. Tallet angiver i hvilken række vagten skal reagere – f.eks. rulles 7 på terningen, og så skal vagten i række 7 rykke helt ud til siden (spilleren der kastede terningen bestemmer retningen). Møder vagten en eller flere fanger på vejen, ryger de på hovedet tilbage i cellen.

  Spillet afsluttes når en spiller har tre af sine fire fanger i båden.  Vurdering af Alcatraz

  Kristian List
  Kristian List mener ...
  Alcatraz er en slags Pacman løber spidsrod. Det bliver markant sjovere, når der er mere end to spillere, for du kan ikke stole på de andre fanger! Et spil tager måske 20 minutter, og det er meget passende for den dybde, spilmekanikken har.


  Kommentarer til Alcatraz