Azul

Pernille Brix Madsen af Pernille Brix Madsen d. 19. April 2018

Kongen af Portugal vil have sit palads dekoreret med små fliser kaldet azulejos. Du og dine modspillere er hyret ind til at lave arbejdet. Er du klar til at få fugemasse under neglene?

Hvad handler det om?

Alle spillere får en væg, der skal dekoreres med fliser. I hver runde får spillerne fliser til væggen. Fliserne tages fra enten en af fabrikkerne eller fra de kasserede på midten af bordet. Uanset hvor du vælger at tage fliser fra, skal du altid tage alle fliser i samme farve, der er til stede på fabrikken eller på bordet.

Fliserne lægges ved siden af væggen og placeres i slutningen af hver runde. Når en flise placeres, får spilleren point. Jo flere fliser der ligger opad den flise, du lige har placeret, jo flere point får du for flisen.

I slutningen af spillet får spillerne bonuspoint for hver fyldte række eller kolonne, de har på deres væg, samt bonuspoint for at have placeret alle fliser af en farve. Spilleren med flest point er vinderen!

Vurdering af Azul

Pernille Brix Madsen
Pernille Brix Madsen mener ...

Azul ser meget simpelt ud, men dykker man først ned i spillet, gemmer der sig en masse under overfladen. Nøglen til succes i Azul er at holde lige så meget øje med dine modspilleres vægge, som med din egen. Hvis du er heldig, kan du efterlade din modspiller med intet andet valg end at tage en håndfuld fliser, der vil give ham er masse minuspoint.

Azul er hurtigt blevet et af vores mest spillede spil herhjemme. Det er hurtigt at spille og kan spilles både af garvede brætspillere og nybegyndere, så det er nemt at få på bordet. Kvaliteten af fliser og de øvrige komponenter er helt i top.

Alt i alt er Azul et virkelig godt spil, som har fået en fast plads i samlingen.


Kommentarer til Azul