2 - 6 spillere
20+ min
15+ år
 • partyspil
 • Quiz
 • Regler på dansk

  Ego

  Rasmus Skat Andersen af Rasmus Skat Andersen d. 22. October 2012

  I Ego gælder det om kende modspillerne bedst og være bedst til at vurdere, hvad de vil svare på spørgsmål som “Er der for mange offentligt ansatte i Danmark?”, “Helt ærligt: Betyder størrelsen noget”? eller “Du har lige vundet 24 millioner i Lotto. Hvem fortæller du det til?”.

  Spillerne skiftes til at være oplæser og beslutte, hvad man vil svare på det spørgsmål, som står på kortet. De øvrige spillere skal så forsøge at gætte, hvad du har svaret. Hvis de er meget sikre på svaret, kan de vælge at satse ekstra.

  Setup

  • Sæt puljeskålen midt på bordet og læg 10 jetoner per deltager i den.
  • Giv hver deltager et sæt af tre sorte svarbrikker samt 10 røde jetoner.

  Sådan spiller du Ego

  Ældste deltager begynder. Du trækker et kort og læser det højt for de øvrige deltagere – både spørgsmålet og svarmulighederne. Bemærk at du har mulighed for at nægte at besvare spørgsmål. Det koster dig dog to jetoner, du skal putte i puljeskålen. Turen går nu videre til næste spiller i urets retning.

  Oplæseren vælger nu det svar, hun er mest enig i, og tager den svarbrik, der har samme antal prikker som svaret. Den lægger hun foran sig med prikkerne nedad, så de øvrige spillere ikke kan se, hvilken hun har valgt. De skal nu forsøge at regne ud, hvilket svar hun valgte. Hver spiller tager den svarbrik, der har et tilsvarende antal prikker, som det svar, de tror, hun valgte, og lægger den foran sig med prikkerne nedad. Desuden skal hver deltager satse på, hvor sikker de er på, at de har valgt rigtigt. Det gøres ved at lægge enten en eller to jetoner ved siden af svarbrikken.

  Når alle har foretaget deres valg, vender oplæseren sin svarbrik, dernæst vender de øvrige spillere deres svarbrikker.

  • Oplæseren får en jeton fra puljeskålen for hver spiller, der gættede rigtigt.
  • Spillere, der gættede rigtigt, får det dobbelte af deres indsats tilbage fra puljeskålen.
  • Spillere, der gættede forkert, mister deres indsats, der ryger i puljeskålen.
   Turen går nu videre til næste deltager i urets retning.

  Jeg har ikke flere jetoner

  Hvis du har mistet alle dine jetoner, må du ikke gætte på de andres svar. I stedet må du vente på, at det bliver din tur til at være oplæser, og satse på at du vinder jetoner her.

  Sådan vinder du Ego

  Ego slutter, når puljeskålen løber tør for jetoner. Hvis der ikke kan uddeles jetoner til alle, er der ingen, der modtager jetoner og spillet er slut.

  Spilleren, der har flest jetoner, har vundet.

  Vurdering af Ego

  Rasmus Skat Andersen
  Rasmus Skat Andersen mener ...

  Ego er et hurtigt spil, der både kan spilles blandt gamle venner og totalt fremmede. Det fungerer bedst, hvis alle deltagere er på lige fod. Altså at enten kender alle hinanden, eller også er alle fremmede. Hvis nogen er nye, og andre kender hinanden rigtigt godt, så vil de sidste havde en alt for stor fordel. Hvis man altså spiller for at vinde og ikke for at lære hinanden bedre at kende.


  Kommentarer til Ego