Gaveguide 2015 - Nørdespil

Peter Brichs af Peter Brichs d. 20. October 2015

Blandt julens nørdspil har vi peget på fem titler, som alle er i den noget tungere ende, end vores andre gavelister. Alle spillene dog fortjener opmærksomhed for deres udfordrende game play. Nørdspil er de spil, hvor man får den bedste oplevelse, hvis man sætter sig ned og grubler over sine træk, studerer de andre spilleres planer og sætter kæder af reaktioner op.

I vores gaveguide til nørdespil har vi skrevet om

Star Realms

Kæmp om magten i galaksen og tvær din modstander ud. Opbyg det bedste deck med de fedeste synergier og kom ud som hersker over galaksen. Er du smart og snu nok til at udmanøvrere din modstander?

Star Realms er et rumskibskampspil for to spillere, hvor det går ud på at få bygget den bedste flåde og udrydde sin modstander. I Star Realms starter begge spillere med to ens bunker af kort og skal nu købe nye rumskibe og rumstation fra et fælles marked. Køb rigtigt og vind magten i galaksen.

Star Realms er et hurtigt deckbuilding-spil, og hvert spil handler om at få det bedste ud af markedet. Da der i hver tur kun er et begrænset antal kort til salg, er det op til den enkelte at træffe de rigtige valg og få opbygge det deck, som har de bedste synergier. Der er stor genspilsværdi i spillet, da to spil sjældent er ens. Der skal hele tiden træffes vigtige beslutninger, og man står tit svære dilemmaer.

Star Realms kan spilles af 2 spillere (hvis I har 2 grundsæt, kan I spille flere), og tager i omegnen af 20 minutter.

Pris: Ca. 150,00 kr.

A Game of Thrones: The Card Game – 2nd edition

When you play the game of thrones, you win or you die. There is no middle ground.

Vi vender tilbage til Westeros i A Game of Thrones: The Card Game, som er kortspilsudgaven af bøgernes historie. Spillet startede som CCG – et collectable card game, eller med andre ord, et samlekortsspil, i stil med Magic: the Gathering. Siden har det udviklet sig til et LCG – et living card game, der i modsætning til CCG-spillene ikke har tilfældige kort i udvidelserne: I LCG-spil ved du altid, hvad du får i pakken.

I A Game of Thrones: The Card Game spiller du igen et af husene fra serien. Du sammensætter selv kombinationen af kort, du gerne vil bruge i dit spil, og det giver dig mulighed for at tilpasse dit deck til netop din spillestil. Spillet er samtidig et af de få LCG-spil, der er bygget til at spilles af mere end to spillere (selvom der naturligvis også findes regler for at spille det med kun to spillere). Det er netop kommet i en anden udgave, så du kan nå at være med fra starten – for vi ved, der kommer masser af udvidelser.

A Game of Thrones: The Card Game – 2nd edition kan spilles af 2-4 spillere, og tager mellem en og to timer at spille.

Pris: Ca. 279,00 kr.

Forbidden Stars

Space Marines, Eldar, orker og Chaos må endnu engang finde ud af hvem der egentligt har power armour bukserne på. Med Forbidden Stars når rumoperaen nye højder.

Forbidden Stars tager os med dybt ud i rummet, hvor vi sammensætter en række spille-plader til at fylde det meste af stuebordet, og som giver os det kendte univers. Felterne på brættet giver hver af spillerne nogen hjem-planeter de kontrollerer ved spillets start. Hver spiller har sine planeter han skal erobre, som er forskellige fra de andres. Man kan erobre planeter med sine fodtudser, større rumskibe og spejdere, og man kan bygge byer på erobrede planeter og sætte fabrikker op.

Spillet er solidt og er et hidtil udset udstyrsstykke for små (plastik) figurer med sublime detaljer. Spillet lever helt op til Fantasy Flights standard for produktionen, og man sidder med en fornemmelse af at man ikke kan slide det op. Har du en indre figurskubber, og kender du bare lidt til Warhammer 40.000 universet, får du her et spil, som faktisk ikke er enormt kompliceret, men samtidigt giver dig den episke rum-fornemmelse som ellers kun findes i langt større og mere komplekse spil.

Forbidden Stars kan spilles af 2-4 spillere, og tager cirka 3 timer at komme igennem.

Pris: Ca. 800,00 kr.

XCOM: The Board Game

XCOM – den hemmelige enhed, der tager sig af trusler fra det ydre rum – er nu tilbage, denne gang som brætspil.

Inspireret af computerspillene i XCOM-serien, er XCOM: The Board Game brætspilsudgaven af samme serie. I er menneskehedens sidste håb for ikke at blive udslettet af de invaderende rumvæsner. Spillet kan kun spilles sammen med en elektronisk app, som du kan hente til din mobiltelefon, tablet eller på din PC. Appen er god til at give både en bedre men også mere dynamisk spiloplevelse, med den fordel at den holder styr på invasionen i realtid i forhold til jeres handlinger i turen.

XCOM: The Board Game er et samarbejdsspil, der tager de elementer fra computerspillet, der handler om at gennemskue risici og tage de svære valg. Det er i vanlig lækker stil og kvalitet, som vi kender det fra Fantasy Flight Games, og er inspireret af nyeste udgave af computerspillet XCOM: Enemy Within.

XCOM: The Board Game kan spilles af 1-4 spillere, og tager omkring halvanden time at nå igennem.

Pris: Ca. 480,00 kr.

Dead of Winter

Det er vinter, det er apokalypse, det er zombier – what’s not to like? Kan I arbejde sammen som en gruppe og klare udfordringerne, eller bliver I ofre for horden af zombier, der allerede banker på porten?

I Dead of Winter er I en gruppe overlevende efter en zombieapokalypse, der har etableret en lille koloni. Det er bidende vinter udenfor, og iskolde vinde og alskens farer truer det lille samfund. Det gælder om at arbejde sammen for at klare de forskellige udfordringer – men det er ikke sikkert at det er alle, der er lige interesserede i at det lykkes … der er nemlig muligvis en forræder iblandt jer.

Dead of Winter er et spil, der oser af stemning. Spændingskurven er støt stigende og der er en lang række svære beslutninger, der skal træffes både alene og i gruppen – og det er altså svære valg, der koster liv og som kan føre til vild uenighed. Et spændende element er crossroads-kortene, som din sidemand trækker på din tur, og som kun udløses, hvis kortets præmis er opfyldt. Det er ofte spændende valg med svære konsekvenser, der rigtig kan få diskussionen i gang.

Dead of Winter kan spilles af 2-5 overlevende, og apokalypsen er færdig efter et par timers tid.

Pris: ca. 599,00 kr.