Gaveguide 2015 - Hurtige Spil

Peter Brichs af Peter Brichs d. 20. October 2015

Nogle gange er det ikke de lange brætspil, man har lyst til – men bare et hurtigt spil efter aftensmaden, eller det spil der kan være et hurtigt afbræk mellem to længere spil. Vi anbefaler fem af årets bedste, hurtig spil, der med sikkerhed bliver et hit under juletræet – eller som mandelgaven!

I vores gaveguide til voksenspil har vi skrevet om

Sushi Dice

I Sushi Dice gælder det om at holde hovedet koldt, når sushi-kokkene konkurrerer om, hvem der kan lave den bedste sushi hurtigst.

Sushi Dice er et herligt terningespil for hele familien. To spillere skal rulle terninger hver runde – når de har rullet, skal de tage nogle fra og omrulle resten – ganske som vi kender det fra eksempelvis Yatzy. I Sushi Dice er det vigtigt at holde øje med din modspillers terning – hvis han ruller et sorte kranie, og du får øje på det, inden terningen rulles om, råber du højt “AD!” – og så skal modspilleren rulle alle sine gemte terninger om.

Sushi Dice er et hurtigt, lille spil, der – rent ud sagt – er skideskægt. Det er svært at lade være med at grine højlydt (og lettere hoverende), når der bliver råbt “AD!” og “HAK!” på tværs af bordet. Det er ikke et spil fyldt med taktik, men til gengæld kræver det en anden form for overblik, end mange andre af de brætspil, vi klassisk ser på.

Sushi Dice kan spilles af 2-6 spillere fra 9 år, og det tager i omegnen af 25 minutter. Sushi Dice er kun udgivet med engelske regler, som er super simple – så snart en af jer har læst dem, tager spillet kun to minutter at lære.

Pris: Ca. 200,00 kr.

Blueprints

Tag med på byggepladsen i Blueprints, hvor arkitekterne kæmper om, hvem der er den dygtigste i et hurtigt og hyggeligt spil for hele familien.

Blueprints er et simpelt familiespil, hvor spillerne er arkitekter, der skal bygge forskellige bygninger ud fra de tekniske tegninger, du får udleveret i en runde. Eftersom vi spiller brætspil, og ikke sidder på en byggeplads, er det naturlige byggemateriale til dine bygninger naturligvis terninger.

Blueprints er et fint, lille hurtigt spil, med simple regler. På tur skal I trække en terning fra puljen, og placere oven på jeres kort for at score point. På dit kort er der tegnet en bygning, som du får bonuspoint for at færdiggøre korrekt – og derudover får du point for, hvilken farve terninger du bruger i dit byggeri.

Blueprints tager omkring en halv time at spille, og det kan spilles af 2-4 glade arkitekter fra 14 år. Spillet er udgivet både på engelsk og på dansk.

Pris: Ca. 250,00 kr.

Dead Man’s Draw

Pirater vil have mere. Og mere. Og mere. Men hvis de ikke stopper i tide, mister de alt det, de har arbejdet for.

I Dead Man’s Draw spiller alle pirater, der vil have masser af bytte med hjem. I spillet her foregår det ved, at man vender et kort fra en kortbunke – et af gangen, indtil du siger stop. Der er 10 forskellige “farver” kort (men i stedet for klør og hjerter er det sabler og kanoner), og hvis du siger stop, før du har fået to ens farver, får du alle kortene. Hvis du vender to ens farver, mister du din tur og alle kortene, der blev vendt i den.

Det lyder meget simpelt, men det sjove kommer med, at hver af de 10 farver har sin egen specielle evne – og det er her, spillet går hen og bliver rigtig interessant. De mange forskellige evner kan endda samarbejde, og så bliver det først rigtig sjovt.

Dead Man’s Draw kan spilles af 2-4 spilleglade pirater fra 10 år, på 10-15 minutter. Spillet er ikke udgivet på dansk, men der er ikke tekst på kortene, så det kan spilles, hvis blot én kan forklare reglerne.

Pris: Ca. 150,00 kr.

Red7

Red7 er et fedt lille kortspil, hvor reglerne hele tiden skifter.

I Red7 spiller reglerne om noget en central rolle. Man skiftes til at have sin tur, og i hver tur er det vigtigt, at man ligger til at vinde, når runden er slut – ellers taber man og er ude af denne runde. Der er kun én spiller, som optjener point hver runde, og det sker, når man er sidste mand (m/k) tilbage i spillet. Hver type kort har nemlig sine egne regler for, hvordan man vinder – og det er virkelig sjovt at regne ud, hvordan man kan twiste de spillede kort, så man vinder igen.

På overfladen er det et helt vildt enkelt spil, men rækkefølgen du bruger kortene i og senere at vide, hvilke kort der er gået ud i andre spilleres point-stakke gør, at der er lidt planlægning i det. Det er naturligvis held og en anelse tilfældigt, hvilke kort man får på hånden, men fornemmelsen af at man kan spille bruge sine kort for hele tiden at vinde turen, men samtidigt holde gode muligheder i baghånden til senere runder – fungerer ret godt.

Red7 kan spilles af 2-4 spillere fra 14 år, og tager omkring 10 minutter – en oplagt mandelgave! Spillet er på engelsk, og der er engelsk tekst på hvert kort (selvom det er de samme sætninger, der går igen på kortene).

Pris: Ca. 125,00 kr.

Battle Sheep

I Battle Sheep forsøger forskellige fåreflokke at få mest muligt lebensraum – her i form af marker.

Battle Sheep er delt op i to dele – først skal I bygge marken, fårene går rundt på – og derefter skal I sørge for, at jeres får har flest mulige felter at rende rundt på. Spillet minder om Hey! That’s My Fish! i, at dine får skal flyttes i en lige linje, og først må stoppe, når den sidste brik og ikke kan rykke længere, eller når en anden stak får.
Man skal efterlade mindst ét får på den brik, man flytter fra.

Der er meget taktik i Battle Sheep, får når man har flyttet, går turen videre til næste spiller i urets retning. Men hvis en spiller ikke kan flytte nogen af sine får, fordi de er omringet af får/kant, springes vedkommende over. Til sidst er det den spiller, der har placeret flest får, der har vundet spillet.

Battle Sheep kan spilles af 2-4 spillere fra 7 år, og det tager nok et kvarters tid at spille. Battle Sheep er udgivet med danske regler.