2 - 6 spillere
25+ min
9+ år
 • Terningspil
 • Sushi Dice

  Peter Brichs af Peter Brichs d. 15. October 2015

  Enhver itamae (Det japanske ord for en sushi-kok) med respekt for sig selv, ved det gælder om at holde hovedet koldt, at have det store overblik, og om at sørge for at smide de uspiselige dele af fisken væk. Det samme gælder for spillere i Sushi Dice, et herligt terningespil for hele familien.

  Rul dine terninger, men hold øje med din modspillers

  I hver runde af Sushi Dice lægges tre menukort ud midt på bordet, så alle kan se dem. På kortene er kombinationer af de samme symboler, vi finder på terningerne. Målet i spillet er at få fingrene i et antal af disse menukort, bestemt af antallet af spillere.

  Et udsnit af de menukort, du finder i Sushi Dice

  Der er i hver runde to spillere, som hver har et sæt ens terninger. De to spillere skal nu rulle deres terninger – når de har rullet, skal de tage nogle fra og omrulle resten – ganske som vi kender det fra eksempelvis Yatzy eller King of Tokyo. Her hører sammenligningen dog meget hurtigt op.

  I Sushi Dice er det nemlig vigtigt at holde øje med din modspillers terning. Hvis din modspiller ruller mindst én terning med det sorte kranie på, og du får øje på det, inden modspilleren får rullet terningen om, råber du højt “AD!” – og så skal modspilleren rulle alle sine gemte terninger om. Så samtidigt gælder det om at få rullet dine terninger hurtigt om, så det ikke også går ud over dig!

  Hvis I er mere end to spillere, har de resterende også noget at tage sig til, når de ikke ruller terninger. Hvis begge de spillere, der ruller terningerne, ruller det sorte kranie på samme tid, kan alle andre spillere nemlig råbe “HAK!” for at stjæle turen fra de to spillere, og vælge, hvem de vil spille imod.

  Når en spiller har fået de symboler, der er på et af menukortene, ringer vedkommende på klokken, og snupper kortet. Begge spillere giver nu terningerne videre til næste spiller, og sådan fortsætter spillet så.

  Vurdering af Sushi Dice

  Peter Brichs
  Peter Brichs mener ...

  Sushi Dice er et hurtigt, lille spil, der – rent ud sagt – er skideskægt. Det er svært at lade være med at grine højlydt (og lettere hoverende), når der bliver råbt “AD!” og “HAK!” på tværs af bordet. Det er ikke et spil fyldt med taktik, men til gengæld kræver det en anden form for overblik, end mange andre af de brætspil, vi klassisk ser på.


  Kommentarer til Sushi Dice