2 - 4 spillere
45+ min
14+ år
 • temaspil
 • Terningspil
 • Fantasy
 • Relateret læsning


  Quarriors! Quest of the Qladiator

  Peter Brichs af Peter Brichs d. 26. March 2013

  Quarriors! Quest of the Qladiator er tredje udvidelse til terningespillet Quarriors. Ligesom med Quarmageddon-udvidelsen indeholder Quest of the Qladiator 40 nye terninger, 24 nye kort og den samme, nye, forbedrede æske, der var til Quarmageddon-udvidelsen – altså den, der har plads til dine terninger, uden at de skal ligge og flyde rundt i bunden af den gamle, kagedåse-agtige æske.

  Nye regler i Quest of the Qladiator

  Der er én ny mekanik i denne udvidelse, nemlig monstre med en hængelås. Når man ruller det symbol, skal man placere den terning på et nyt område af spillepladen – nemlig Locked Area, som er et specielt felt i dit Ready Area.

  Disse hængelås-symboler kan have en positiv eller en negativ effekt. Når du ruller symbolet, vælger du, om du vil placere terningen i dit eget Locked Area, eller om du vil placere den hos en modspiller. Her ligger terningen, og har en permanent effekt – indtil den bliver låst op.

  Lås en terning op

  Der

  Et af de nye monstre, med det nye hængelås-symbol.
  er tre måder, at fjerne en terning fra en spillers Locked Area – eller at “låse dem op”.

  1. En spiller kan erstatte den låste terning, med en ny terning med en hængelås på. Man kan nemlig kun have én terning, i sit Locked Area.
  2. En spiller kan destruere terningen med en spell
  3. En spiller kan fjerne en låst terning, ved at betale 2 Quiddity.

  Vurdering af Quarriors! Quest of the Qladiator

  Peter Brichs
  Peter Brichs mener ...

  Hvis du allerede har Quarriros! Quarmageddon, kan man diskutere, hvorvidt Quest of the Qladiator er værd at anskaffe sig – for hvad angår nyheder er udvidelsen en lidt tynd sag.

  De nye monstre og spells er sjove, og den nye hængelås-mekanisme er også ganske underholdende, men man kunne efterhånden godt tænke sig, at udvidelserne kommer med noget drastisk nyt – som eksempelvis Dominion: Prosperity ændrede markant på balancen i grundspillet Dominion.

  Hvis man ikke har Quarmageddon, er Quest of the Qladiator næsten det værd – alene for den nye æske, der er blevet introduceret i udvidelserne.

  Hvis man derimod elsker Quarriors, er der dog intet, der vil gøre, at jeg ikke vil anbefale denne udvidelse. Der er – som altid – masser af den sjove kaos, og stemningen er helt igennem bibeholdt i denne udvidelse. Der er nu intet som at sidde og kaste de farvestrålende terninger, og besejre hinandens monstre, rundt om bordet.


  Kommentarer til Quarriors! Quest of the Qladiator