2 - 4 spillere
40+ min
12+ år
 • temaspil
 • Terningspil
 • Fantasy
 • Relateret læsning


  Quarriors! Quarmageddon

  Peter Brichs af Peter Brichs d. 24. February 2013

  Quarmageddon er den anden udvidelse til terningespillet Quarriors! og indeholder 40 nye terninger, 24 nye kort og – næsten vigtigst af alt – en ny, forbedret æske, der har plads til dine terninger, uden at de skal ligge og flyde rundt i bunden af den gamle kagedåse-agtige æske.

  Specielle regler for Quarmageddon

  Foruden at have et meget lidt mundret navn, og at have flere terninger i æsken, har Quarmageddon-udvidelsen også nogle nye regler med i spillet, som er vigtige at kende.

  Den første nye regel er immunitet, som er et nøgleord, der optræder på nogle af kortene. Immunitet gør, at et monster ikke bliver berørt af spells eller andre monstres evner. Det tager dog stadig skade fra almindelige angreb, så det er ikke et uovervindeligt monster.

  Der er ydermere kommet en præcisering af, hvornår ens terninger går fra at være i ens active pool til at ryge hen i used pool. Det gør de først i slutningen af turen, og ikke lige så snart, de er brugt. For at præcisere dette, har man tilføjet et nyt term: Nemlig Spent pool, der er det sted, terninger ryger hen, når de er brugt. Når din tur er slut, bliver de så lagt i din used pool.

  Variationer

  Udover ovennævnte regler er der to valgfrie regler med i udvidelsen, man kan bruge til at pifte spillet lidt op med.

  Den første valgfrie regel omhandler de terninger, man bruger quiddity til at købe. Normalt må man kun købe en terning, men spillet anbefaler, at man giver spillerne lov til at købe to af gangen. Dog beder regelbogen spillerne være opmærksom på, at det kan trække spiltiden ud, så man ikke bruger denne regel med spillere, der i forvejen bruger lang tid på at overveje, hvad de vil købe.

  Den sidste regel omhandler pointgivning og er kun for spillere, der synes, at Quarriors! er et for kort spil, da spillet bliver betydeligt længere med denne regel. Reglen siger, at man kun får point for et monster, hvis man samtidig vælger at culle det. Med andre ord får man altså ikke lov til at bruge monsteret mere end én gang, hvis man vil have point for det.

  Vurdering af Quarriors! Quarmageddon

  Peter Brichs
  Peter Brichs mener ...

  Quarmageddon

  er en lidt tynd sag, hvad angår indhold – 40 nye terninger, hvilket vil sige otte nye trylleformularer og monstre. Det helt store tiløbsstykke er dog den nye æske, der gør, at du rent faktisk kan stille Quarriors! på din hylde, og kan slippe af med din gamle “kagedåse”, som grundspillet kom i.

  Når det er sagt, så – selvom der ikke er meget nyt i æsken – er de nye ting, der er med, super underholdende. Monstrene og formularene er sjove, og de nye regler, der er med, giver en god portion variation til et allerede meget varieret spil. Hvis du er rigtig glad for Quarriors!, vil du også være glad for Quarmageddon.


  Kommentarer til Quarriors! Quarmageddon