2 - 4 spillere
30+ min
12+ år
 • strategispil
 • Deckbuilding
 • Kortspil
 • Middelalder
 • Relateret læsning


  Dominion: Prosperity

  Rasmus Skat Andersen af Rasmus Skat Andersen d. 19. February 2013

  Dominion: Prosperity er den anden større udvidelse til Dominion, og det er klart den udvidelse, som Donald Trump ville vælge, for temaet er rigdom.

  Contraband er et af de mange treasure-kort i Prosperity, som har ekstra egenskaber.
  Udvidelsen indeholder treasures med specielle egenskaber, kort der kan bruges sammen med treasures og endelig dyre, men meget effektive kort.

  Prosperity rummer 300 kort og kræver, at du enten har grundspillet, udvidelsen Intrigue eller sættet med Basiskort. Desuden introducerer det egentlige mønter, victory point brikker og player mats.
  Hvordan du spiller Dominon, kan du læse her.

  Specielle regler for Prosperity

  Alternativ måde spillet kan slutte: I spil, hvor I bruger kortene Platinum og Colony, er der en ekstra måde, spillet kan slutte på. Spillet slutter i slutningen af en tur, hvis en af følgende tre konditioner er opfyldt: Bunken med Province-kort er tom, tre Supply piles er tomme (fire bunker hvis I er fem eller seks spillere) eller bunken med Colony-kort er tom.

  + X victory point-brikker: Når et sådan kort spilles, tager den aktive spiller X victory point-brikker og placerer dem på sin player mat. Hvis det er første gang, spilleren trække victory point-brikker, tager han også en player mat.
  Ved spillets slutning tæller victory point-brikkerne med i din samlede score.

  In play: “In play” er et nyt begreb, som findes på flere action- og treasure-kort i Prosperity, for eksempel Talisman eller Royal Seal.
  “In play” betyder de kort, som du har spillet i din tur. Det gælder ikke kort, som du helt har droppet, smidt i skraldebunken eller har sat til side. Det omfatter heller ikke kort i din hånd, kortbunke eller bunken med brugte kort.

  Mønter: Der følger otte mønt-brikker og en trade route-plade med Prosperity. De bruges med kortet Trade Route. Når kortet bruges i et spil, lægges en mønt på hver bunke med victory kort ved spillets begyndelse. Når en spiller tager et kort fra en af bunkerne, flyttes mønten på bunken over på trade route-pladen. Antallet af mønter på pladen angiver, hvor mange penge, som kortet Trade Route giver.

  Regel præciseringer: De nye kort i Hinterlands medfører følgende præcisering af reglerne i Dominion:

  • I købe-fasen skal du spille alle de treasure-kort, du ønsker at bruge, inden du køber kort.

  Vurdering af Dominion: Prosperity

  Rasmus Skat Andersen
  Rasmus Skat Andersen mener ...

  Prosperity bibringer ikke så meget nyt til Dominion, men lader dig primært købe større og stærkere kort, sekundært sker der en hel del mere, når du betaler for dine køb. Ikke desto mindre er det den udvidelse, der har scoret den højeste rating hos Boardgamegeek. De nye dyre kort giver mulighed for særdeles effektive comboer, hvilket uden tvivl er en af grundene til, at udvidelsen er så populær.


  Kommentarer til Dominion: Prosperity