2 - 4 spillere
20+ min
4+ år
 • børnespil
 • Regler på dansk

  Afrikas Vilde dyr

  Kristian List af Kristian List d. 9. November 2012

  Hvem kommer først til vandhullet? Og hvem har flest dyr med, når de kommer frem? I Afrikas Vilde dyr får du et forspring, hvis du svarer rigtigt på spørgsmålene.

  Sådan sætter du spillet op

  Sæt dyrene på den tegning på brættet, de passer til. Derefter er der fire dyr i overskud, som bruges til spillerbrikker: Hyæne, zebra, gazelle og gnu. De placeres på Start.

  Bland kortene og læg dem med bagsiden opad på feltet Spillekort.

  Sådan spiller du Afrikas Vilde dyr

  Spillerne skiftes til at rykke deres brik rundt på brættet mod vandhullet. Du rykker din brik det antal felter, der står på bagsiden af det øverste kort i bunken. Lander du på et af dyrene, tager du det til din ”flok”.

  En af de andre spillere tager nu det øverste kort i stakken og læser det spørgsmål højt, der står på forsiden. Hvis du svarer rigtigt, må du rykke din brik yderligere ét felt frem – eller tilbage.

  Lander du på et orange felt, skal du først svare på spørgsmålet og dernæst gøre, som der står på feltet.

  Herefter går turen videre til næste spiller.

  Sluk tørsten

  Spillet slutter, når en spiller kommer frem til vandhullet. Den spiller, der på dette tidspunkt har samlet flest dyr, vinder.

  Vurdering af Afrikas Vilde dyr

  Kristian List
  Kristian List mener ...

  Afrikas Vilde dyr er et hyggeligt sommerhus-spil for de mindste. Desværre er flere af dyrene så bløde i knæene, at de nemt vælter, og der er lidt for få kort med spørgsmål. Til gengæld følger der en lille bog med spillet, der er fyldt med sjove facts om dyrene, forslag til lege mv. Det er også her, børnene kan lære svarene på spillets spørgsmål.


  Kommentarer til Afrikas Vilde dyr