2 - 5 spillere
30+ min
8+ år
 • børnespil
 • Kortspil
 • Terningspil
 • Fantasy
 • King of the Dice

  Også kendt som Würfelkönig

  Bo Jørgensen af Bo Jørgensen d. 17. November 2019

  King of the Dice er en omgang Yatzy i en lidt ny formel. Spiltypen er set mange gange, men det er rigtigt fedt og man tager lige et spil mere. Lad ikke det tyske navn på kassen skræmme det var bare lige den udgave jeg havde stående. Målet er at samle flest borgere til dit fantasy-rige, der er befolket af dværge, trolde, orker, prinser og prinsesser og elvere – alle tegnet i en humoristisk og børnevenlig streg.

  King of the Dice kort fortalt

  Hver runde starter du med at rulle dine seks terninger. Du må rulle tre gange i alt og undervejs, efter hvert rul, lægge så mange til side du har lystt. Efter tre rul, skal terninger du har lagt fra, matche (mindst) et af de fem person-kort der ligger på bordet, for at du må tage kortet. Kortene giver et antal point, og de svære terning-kombinationer giver mange point.

  Så tør du ruller efter en 1-2-3-4-5-6 kombination til 10 point, eller er det sikrere at tage en 4 ens til 4 point?

  Terningerne er normale (store lækre træ-) seks-siddede terninger. To sider af hver terning er hhv. blå, grønne eller røde. Dermed kan der laves kombinationer hvor det er tal-værdien der betyder noget, summen af tallene og igen farverne. F.eks. du skal have tre blå og to røde, men hvor værdien af dem er underordnet, fire 4ere eller en samlet værdi af alle seks terninger under 15.

  Personerne fyldes op mellem hver spiller

  Når du rammer en kombination med dine terningslag tager du det kort der passer, det efterlader et hul i rækken af personer, som alle rykker en tak til højre, så et nyt kort kan komme ind på den venstre plads. Det har en betydning, fordi der over rækken med personer ligger nogen lande. Hvis en person matcher (kommer fra) det land, som han/hun ligger under, så får du nemlig byen med, når du tager personen. Så hvis du snupper dværgen, når han ligger ud for bjergene, er der ekstra point at hente.

  Derved kan små kort, med lette terning-kombinationer være flere point værd alt efter hvor i rækken de tages fra.

  Hvis man ikke rammer en kombination

  Ligesom i Yatzy og andre lignende spil, skubber du dit held – du tænker “Jeg skal bare bruge et par eller næste terning må bare ikke slå over fire” og sådan noget. Når det går galt og du ikke (efter de tre slag) kan matche kravene på et kort, så tager du øverste landsbytosse-kort. Det er kort med en fjollet fætter som giver mellem -1 og -4 point.

  Spillet vindes

  Vinderen er den konge der har flest point når du har trukket alle minus-pointene fra, efter bunken med landsbytosser er tømt eller en af byerne er tømt. Spillet kan altså variere en del i længde, og man ved ikke helt med sikkerhed hvor mange runder man har.

  Vurdering af King of the Dice

  Bo Jørgensen
  Bo Jørgensen mener ...

  Fantastisk lille terningspil fra firmaet HABA, som altid leverer på komponent-kvaliteten. Spillet er sjovt, man kan drille hinanden lidt ved at nogen kort, dragerne, giver minus-point, som man må give til en anden. Børn kan få lidt sandsynlighedsbegreb på terninger og det går hurtigt for voksne.

  Det kræver mere bordplads end Yatzy, men jeg vil foretrække at have King of the Dice i handskerummet frem for Yatzy.


  Kommentarer til King of the Dice