Gaveguide 2015 - Børnespil

Peter Brichs af Peter Brichs d. 20. October 2015

Det kan virkelig være svært at finde en god gave til børnene. Næsten alle børn elsker brætspil, og derfor har Papskubber taget et kig på fire gode børnespil, der kan spilles af børn fra 3-10 år, for de ældstes vedkommende uden voksnes deltagen.

I vores gaveguide til børnespil har vi kigget på

Spinderella

Skovbunden kan være et farligt sted for myrer, for oppe mellem trækronerne lurer sultne edderkopper.

I Spinderella gælder det for spillerne at få tre myrer sikkert hen over skovbunden uden at blive nappet undervejs.

Spinderella er et elegant spil for børn, hvor de enten kan flytte deres myrer, bruge skovens træstubbe til at skjule myrer eller bevæge edderkopperne oppe mellem trækronerne. Når de to edderkopper mellem trækronerne bevæger sig, går den tredje edderkop, Spinderella, på jagt. Hun hænger i en snor styret af de to andre edderkopper, og hvis man bevæger dem effektivt, kan hun dykke ned og via en magnet fange en myre. Spinderella kombinerer held og behændighed med taktik på en morsom og charmerende måde. Spinderella er desuden kåret som årets børnespil i Tyskland 2015. Spinderella kan spilles af 2-4 børn fra seks år på cirka 20 minutter.

Pris: Ca. 350,00 kr.

Drage Rally

De små dragers yndlingsbeskæftigelse er – som vi alle ved – at flyve om kap. Men hvem kommer først rundt om vulkanen?

I Drage Rally flyver spillerne om kap, for at se, hvem der bliver hurtigste drage, der først når rundt om vulkanøen. De små drager skal dog passe på, for der er vindpust, der både kan holde dig tilbage, når der er strid modvind, men som også kan give dig det skub, du har brug for, når der er medvind.

Drage Rally er et fantastisk brætspil til børn i alle aldre, og det vandt da også Guldbrikken for bedste børnespil i 2015. Reglerne er lette at forstå, men samtidig udfordrende. I Drage Rally kombineres terningekast med et taktisk overblik, og det giver et spil, der har masser af kød på, men samtidig er sjovt.

Drage Rally kan spilles af 2-4 drager fra fem år, og tager omkring 20 minutter at spille.

Master Fox

Master Fox jagter dyrene i hønsegården med maske for øjnene og skal samle de rigtige dyr for at vinde titlen som den nye Mestertyv. Et morsomt og underholdende spil for børn og for voksne.

Den navnkundige mesterræv, Mester Ræv, søger en værdig arving til titlen som bedste mestertyv. I Master Fox er chancen for at vinde en fornem titel, men kun hvis man er mere fingernem end de andre spillere – og det er uden at kigge! I runderne gælder det for spillerne om at samle brikker fra æsken samtidigt, men de har masken for ansigtet og kan derfor ingenting se (for der er ingen huller i masken).

At tage maskerne på og famle om kap efter brikker og finde den rigtige kombination hurtigere end de andre spillere er overraskende morsomt. Kombinationen af fingerfærdighed og snilde og muligheden for at variere sammensætningen af brikker og have brikker med særlige effekter giver Master Fox det ekstra pift, der skal til for, at der er noget at spille om, og som gør at man midt i kaoset forsøger at lægge en plan.

Master Fox kan spilles af 2-4 mestertyve fra syv år, og tager cirka 20 minutter.

Pris: ca. 250,00 kr.

Lille Storm Siger Goddag & Farvel

Billedlotteri med et twist. Det er meget betegnende for LilleStorm siger Goddag & Farvel. Spillet er rettet mod de allermindste og forvandler på snedig vis svære situationer i barnets hverdag til leg.

LilleStorm siger Goddag & Farvel er et brætspil til børn helt ned i den alder, at det er kamp at lære dem, at det hedder brætspil og ikke puslespil. Spillet er en form for avanceret billedlotteri. Men i modsætning til traditionelt billedlotteri er der her en bagtanke med billederne. Hver plade har nemlig et tema. Tre er pladens fire brikker viser forskellige sider af temaet, mens den fjerde, hvor LilleStorm optræder, viser selve målet.

Twistet med at give hver spilleplade et tema under det overordnede tema fungerer rigtig godt. I stedet for blot at være et huskespil åbner det mulighed for at tale om ting som at flytte, fødsel, død eller turen til vuggestue/børnehave.

Lille Storm Siger Goddag & Farvel kan spilles af 2-8 børn, helt ned til 2-3 års alderen, og tager ca. 10 minutter at spille.

Pris: Ca. 200,00 kr.