2 - 8 spillere
10+ min
2,5+ år
 • børnespil
 • Regler på dansk

  Relateret læsning


  LilleStorm siger goddag & farvel

  Rasmus Skat Andersen af Rasmus Skat Andersen d. 15. May 2014

  LilleStorm

  siger Goddag & Farvel er et brætspil til børn helt ned i den alder, at det er kamp at lære dem, at det hedder brætspil og ikke puslespil. Spillet er en form for avanceret billedlotteri. Men i modsætning til traditionelt billedlotteri er der her en bagtanke med billederne. Hver plade har nemlig et tema. Tre er pladens fire brikker viser forskellige sider af temaet, mens den fjerde, hvor LilleStorm optræder, viser selve målet.

  Setup.

  • Hver spiller får en af de otte spilleplader.
  • Spillebrikkerne blandes og spredes ud på bordets midte med bagsiden opad.

  Reglerne forklarer ikke, hvad man skal gøre, hvis man ikke bruger alle otte spilleplader. Brug i stedet din sunde fornuft. Med små børn vil det være en fordel at fjerne de overflødige brikker, mens store børn godt kan håndtere, at der er flere ekstra brikker, som ikke skal bruges, og som gør det sværere at finde ens brikker.

  Runder i LilleStorm siger goddag & farvel

  Den yngste spiller begynder.
  I din tur vender du en af brikkerne på bordet. Passer den til din spilleplade, tager du brikken og må trække en mere. Passer den ikke, vender du den igen og lægger den tilbage, hvor du tog den, og turen går videre til spilleren til venstre for dig.
  Bemærk, at du ikke må tage brikker, hvor LilleStorm er afbilledet, før du har fundet de tre andre brikker på din plade.

  Sådan vinder du spillet

  Den spiller, der først får alle fire brikker på sin plade, vinder.

  Vurdering af LilleStorm siger goddag & farvel

  Rasmus Skat Andersen
  Rasmus Skat Andersen mener ...

  Som nævnt er spillet en avanceret form for billedlotteri. Twisted med at give hver spilleplade et tema under det overordnede tema fungerer rigtig godt. I stedet for blot at være et huskespil åbner det mulighed for at tale om ting som at flytte, fødsel, død eller turen til vuggestue/børnehave.
  Med spillet følger også et hæfte, der dels fortæller om, hvordan børn tænker, dels kommer med gode råd til, hvordan man bruger spillet til at tale med de små poder. Endelig er der også et uddybende kapitel om den måske sværeste plade, begravelsen. Det er lavet i samarbejdet med Foreningen Liv&Død og kommer glimrende rundt om dette svære emne.


  Kommentarer til LilleStorm siger goddag & farvel