Gaveguide 2014 - Familiespil

Peter Brichs af Peter Brichs d. 23. November 2014

“Julen har bragt velsignet pap,” skrev vi sidste år i vores gaveguide. I år er ingen undtagelse – i hvert fald er muligheden der, hvis man ser på det forrygende udvalg af gode familiespil, der er i handlen i år. Vi har fundet en god blanding af klassikkere og spritnye spil, til vores gaveguide her i 2014.

I vores gaveguide til familiespil har vi skrevet om

King of New York

Monstrene er tilbage igen – og denne gang er det New York, der skal have på puklen!

King of New York er fortsættelsen til det fantastiske familiespil King of Tokyo. King of New York er – ligesom dets forgænger – bedst beskrevet som Monster Yatzy, hvor du ruller terninger, vælger de sider, du vil gemme, ruller om – og så fremdeles.

I King of New York indtager hver spiller rollen som et kæmpe monster, der kaster sig over New York, for at være det sejeste monster – eller i hvert tilfælde eneste monster, der stadig er i live. Men pas på – jo flere bygninger, du vælter omkuld, jo mere militær dukker der op for at gøre dit liv besværligt….

Teksten på kortene er udelukkende på engelsk, og spillet er lige blevet en tand mere komplekst end Tokyo-udgaven, så en alder på 12 år og opefter er tilrådeligt. Spillet er enkelt både at lære og spille, og kan spilles af 3-8 spillere.
Pris: ca. 359,- kr.

Hanabi

Fyrværkerimesteren har taget fri, og derfor er det jeres job at sørge for, at årets fyrværkerifest løber af stablen uden problemer

Hanabi er et enestående simpelt og innovativt samarbejdsspil, hvor det gælder om at spille sine kort på det helt rigtige tidspunkt. Det lyder nemt – lige indtil du hører, at du aldrig må se dine egne kort, men kun alle andres.

På din tur skal du enten fortælle en anden spiller om én af dennes korttyper (eksempelvis “alle disse kort er røde”), smide kort, der ikke længere kan bruges, i skraldebunken, eller fyre fyrværkeri af – men hvis du spiller det forkerte kort, bliver Guderne vrede…

Der er ingen tekst på kortene i spillet, som kan spilles 2-5 af familiens medlemmer fra 8 år og opefter. hanabi vandt den eftertraqgtede spilpris “Spiel des Jahres” i 2013.
Pris: ca. 140,- kr.

Camel Up

Hvilken kamel kommer først i mål? Hvilken kommer sidst? Camel Up er et hæsblæsende spil for hele familien

Giv hele familien på puklen i Camel Up, et hurtigt og hyleskægt spil, hvor op til otte spillere dyster om at gætte hvilken kamel, der kan køre mest frihjul og lade de andre bære sig over målstregen.

I Camel Up spiller du ikke en bestemt kamel, men i stedet tilskuerne, der vædder om, hvilken kamel der kommer først i mål – men også om, hvilken der kommer sidst. Spillet er intet mindre end fantastisk, og vandt den eftertragtede “Spiel des Jahres” pris i 2014.

Spillet findes også på dansk, men indeholder ingen tekst udover reglerne – så det kan sagtens købes på tysk eller engelsk. Vi anbefaler, at spillet spilles af folk fra 8 år og opefter. Spillet kan klare 2-8 spillere.
Pris: ca. 319,- kr.

Escape: The Curse of the Temple

Escape: The Curse of the Temple er ikke for dem med dårlige nerver. Der skal rulles terninger, findes skatte, og flygtes fra templet – altsammen på kun 10 minutter

ESCAPE!” Runger det ud over rummet, lyden af sten der vælter og en rumlen fra et tempel der er ved styrte sammen om ørene på en. Tiden er knap, inden templet kollapser og vi skal nå at få fjernet forbandelsen, så vi kan slippe ud.

Escape: The Curse of the Temple er ikke udkommet på dansk – så du skal have den engelske udgave. Der er dog ikke tekst med i spillet, så vi mener derfor at spillet kan spilles med børn fra 10 år og opefter. Spillet kan spilles af 1-5 spillere.
Pris: ca. 499,- kr.

Kingdom Builder

Den tredje “Spiel des Jahres”-vinder på vores liste er denne gang vinderen fra 2012, nemlig Kingdom Builder

I Kingdom Builder forsøger spillerne at samle mest guld ved at bebygge forskellige landområder. Hvordan I tjener guld ændrer sig fra spil til spil, så I må ved hvert spil tilpasse måden, som I spiller på.

Selve spillet er overraskende simpelt: Træk et kort, og placer dine brikker på den type felter, der er afbilledet på det kort, du har trukket. Hvert spil har dog forskellige måder at få point på, så der er masser af taktik i, hvor du skal placere dine bygninger.

King Builder er udgivet på dansk, men der er kun tre kort med tekst i spil af gangen – så hvis blot et familiemedlem kan forklare kortene fra en engelsk eller tysk udgave, er det nemt at spille for hele familien. Spillet kan klare 2-4 spillere fra 8 år og opefter.
Pris: Ca. 499,00 kr.