2 - 4 spillere
20+ min
4+ år
 • børnespil
 • The Kids of Catan

  af Peter Sejten d. 19. May 2016

  Hej venner! Jeg hedder Billy! Og det her er mine venner Jacob of Emily. Vi bor på øen Catan. Vi sejlede hertil sidste forår. Før det boede vi i et andet land, langt væk på den anden side af havet. Vi vil gerne hjælpe vores forældre med at bygge huse, men vores mødre siger at vi ikke er gamle nok endnu. Men bedstefar havde en god idé. Han byggede små trækvogne til os børn så nu kan vi hjælpe.

  I The Kids of Catan (Catans Børn) skal man hjælpe de voksne med at bygge byen ved at indsamle de forskellige ressourcer, træ, korn og mursten, samtidig med at man skal undgå Erik, storebroren til et af børnene.

  Opsætning af The Kids of Catan

  • Tag alle delene ud af æsken.
  • Placer selve spilbrættet tilbage i æsken og monter drejeskiven ovenpå ved hjælp at brønden.
  • Placer spillebrikkerne i de aflange huller i drejeskiven således at drejeskiven hviler på brikkerne. Brikkerne skal placeres i de tilsvarende farvede huller.
  • Placer ressourcerne i de felter på selve spillepladen der passer til deres farve (træer i de grønne, korn i de gule og mursten i de røde.
  • Placer den sorte spillebrik, som er røver Erik, i det sorte felt på selve spillepladen.
  • Fordel de 12 bygninger med rødt tag ligeligt mellem spillerne.
  • Rådhuset (det med grønt tag) sættes til side til at starte med.
  • Hver spiller vælger en farve og placerer sig ud for denne (hver side af æsken har en farvet spilfigur aftegnet).
  • Yngste spiller starter.

  Sådan spiller du The Kids of Catan

  Når det bliver ens tur, slår man med terningen og rykker sin spilfigur det antal felter som terningen viser, i forhold til ressourcerne på selve spilpladen.

  Herefter tager alle spillere den pågældende ressource, de er landet ved (så er man landet ved et træ, tager man dette) og stiller det på den første plads af ens trækvogn. Har man allerede den pågældende ressource, sker der intet. Lander man på Erik, mister man den bagerste ressource man har på sin trækvogn, denne stilles tilbage på et vilkårligt felt i samme farve.

  Når man har samlet en af hver ressource (altså en grøn, en gul og en rød) skal man nu bruge disse og placere en af sine bygninger i byen (drejeskiven) i et af de felter der passer til bygningen (man bestemmer selv hvilken af sine bygninger). Turen forsætter herefter til næste spiller.

  Sådan vinder du spillet

  Når man har placeret alle sine bygninger og har fået samlet alle ressourcer igen, må man placere rådhuset og vinder derved spillet. Er der flere, der i samme tur kan placere rådhuset, deler de sejren.

  Vurdering af The Kids of Catan

  The Kids of Catan er et godt introduktions spil for de helt små, specielt hvis man gerne vil introducere dem til Settlers of Catan på et senere tidspunkt. Spillet giver de mindste en god introduktion til ressourceelementet af spil, der bruger ressourcer som en del at deres hovedmekanik og vil derfor fungere godt som introduktions spil til denne type spil.

  Der er ikke meget taktisk finesse i spillet, det er mere heldbaseret end noget andet, og voksne kan derfor hurtigt miste interessent for det. De fleste mindre børn vil dog nok være ret vilde med det og gerne tage en gang til, eller simpelthen lege med brikkerne.

  Reglerne er på engelsk, men de er simple, og da der ikke er noget tekst i selve spillet, vil selv de mindste børn hurtigt selv kunne spille spillet efter en enkelt eller to gennemgange, uden den store indblanding fra de voksne.

  Kvaliteten af selve bræt- og spilkomponenter er generet helt i top. Det en god kvalitet, som kan tåle, at de små bruger det til både spil og leg.


  Kommentarer til The Kids of Catan