3 - 5 spillere
20+ min
10+ år
 • familiespil
 • Kortspil
 • Horror
 • Spooks

  Bo Jørgensen af Bo Jørgensen d. 19. November 2011

  Spooks er et lille hurtigt kortspil, hvor det gælder om at komme først af med din hyggelige hånd.

  Der er fem typer kort i spillet – Spiders, Goblins, Ghosts, Bones og Bats – de gør alle noget forskelligt, og det kort, man spiller, giver lidt problemer for den næste, der skal spille. Øverste kort i stakken bestemmer, hvordan den næste spiller skal spille sine kort.

  Sådan starter I Spooks

  Del kortene mellem spillerne – alle behøver ikke have lige mange.
  Først spilles Spider kort 1 – det er bare det, der spillet starter. Kortet spilles ind midt på bordet, og det er her alle kortene havner, når de forlader spillernes hænder.

  Runderne

  Det øverste kort i smid-ud-bunken er det kort, der bestemmer det næste kort. Spilles et Spider- eller et Ghost-kort kræver det, at næste spiller skal spille det næste nummer i rækkefølgen. Ovenpå kort nummer 1 skal de lægge en 2’er.

  Hvis næste spiller, i urets retning, rundt om bordet ikke kan matche kort i sekvensen, må han passe og give turen videre.

  Bats- og Bones-kortene kræver derimod, at det næste kort, der spilles, enten er af samme type eller samme nummer. Eller må man melde pas.
  Når en spiller ikke kan toppe bones-kortet, må den sidste spiller, som kunne lægge ned – lægge en serie (en straight) fra hånden. Dette kan være 4-5-6-7 men kan også bare være et kort.

  Goblins

  Når en Goblin spilles, driller spillet. Man lægger nu alle et kort ned med billedsiden nedad. Vender på samme tid og den højeste goblin (eller katten) vinder. Alle kommer af med de kort, der er i goblin-dysten, men vinderen må spille igen efterfølgende. Det kan altså være en måde at komme af med dårlige kort på.

  Den sorte kat er en joker

  Det eneste kort, der kan klare enhver situation, er den sorte kat, som er en slags joker. Du kan spille den som alle kort, og den slår alle andre kort, hvis der er to kort, der ellers er lige.

  Vinderen af Spooks

  Vinderen af spillet er den, der først spiller det sidste kort fra sin hånd.

  Vurdering

  Spillet er tænkt som et hurtigt spil – og de første par gange man spiller det, er det lidt svært. Men når først tempoet kommer op, tager det 15 minutter og er et sjovt spil.


  Kommentarer til Spooks