2 - 4 spillere
20+ min
5+ år
 • familiespil
 • Regatta

  Johnn Esbensen af Johnn Esbensen d. 20. October 2012

  På bordet står kaffekopper, lysestager, træbøjer og små træskibe. Dette kunne være starten på et spil Regatta.

  I Regatta kæmper spillerne om hurtigst muligt at få deres små træskibe rundt på banen og i mål. Skibene flyttes ved at spille kort, der angiver den retning, som skibet kan sejle. Banens størrelse og udformning bestemmer spillerne selv, og den kan således være hele stuegulvet, spisebordet eller sofaen.

  Sådan starter I Regatta

  Før spillet går i gang, skal I beslutte, hvor banen skal stilles op. Jo større banen er – jo længere tid tager spillet. Herefter stilles de to hvide bøjer op for at danne start og mål.

  De to øvrige bøjer placeres i yderkanterne af banen og definere hjørnerne af banen. Spillerne afgør, om andre ting, så som kaffekopper eller stoleben, indgår i banen.

  Herefter blandes kortbunken, og hver spiller får fem kort. En tilfældig spiller vælges som startspiller. Herefter vælger hver spiller et skib. I er nu klar til at starte Regatta.

  Sådan foregår Regatta

  Spillerne skal nu skiftes til at flytte deres skibe. Dette gøres ved at spille et eller flere kort fra hånden. Når et kort spilles, lægges det umiddelbart foran skibet, hvorefter skibet flyttes til den ønskede pils spids. Skibet skal pege i samme retning som pilen.

  Det brugte kort kasseres, og et nyt kort trækkes.

  Når skibet skal flyttes, er det ikke tilladt at berøre et andet skib, en bøje eller andre forhindringer. Det er heller ikke tilladt at forårsage kollision, og en spiller må derfor ikke ende sin tur, således hans skib ender umiddelbart foran et andet skib. Der skal altid være et korts plads foran modstanderens skib.

  Spillerne har mulighed for at springe en tur over og i stedet gøre en af to muligheder:

  1. bytte et til tre kort
  2. dreje sit skib i en ønsket retning

  Special kort

  I Regatta findes der tre speciel symboler, der fremgår i hjørnet på de almindelige kort. Symbolerne gør det muligt at udføre en speciel handling.

  • God skibs håndtering – Tag en ekstra tur. Spilleren må spille et ekstra kort, enten fra hånden eller fra bunken
  • Ekstra vind – Spilleren må spille samme kort to gange efter hinanden
  • Vindstille – Spilleren starter med at flytte sit eget skib, herefter lægges kortet foran en modstanders skib. Modstanderen mister herefter en omgang.

  Sådan vinder du spillet

  Den spiller, der først når den rigtige vej rundt på banen og i mål, vinder spillet.

  Vurdering af Regatta

  Johnn Esbensen
  Johnn Esbensen mener ...

  Regatta er et herligt lille spil, der med sine enkle regler gør det muligt at spille med hele familien. Regatta kan spilles overalt og er nemt at sætte op. Den forholdsvis korte spilletid gør, at man altid “lige kan snuppe et spil mere …”.

  Spillet egner sig godt som familiespil, men også som underholdning på sommerhusturen med drengene.


  Kommentarer til Regatta