2 - 4 spillere
20+ min
5+ år
 • børnespil
 • Regler på dansk

  Pirate Plank

  Kristian List af Kristian List d. 12. September 2012

  Gå planken ud! Med hænderne bundet på ryggen tvinges du længere og længere ud, for til sidst at ende som hajføde – med mindre én af de andre spillere ryger i vandet først… Den gamle piratfilm-gimmick er omdrejningspunktet i spillet Pirate Plank.

  Sæt sejl

  Da Pirate Plank er LEGO, skal skibet heldigvis bygges først. Der er en udførlig byggevejledning i æsken, men der ikke noget i vejen for at supplere lidt fra legetøjskassen eller bytte rundt på klodserne, hvis man har lyst.

  Kaptajnen står ude agter med kanonen og tvinger piraterne ud af hver deres planke. Hver spiller begynder med at stille sin figur inderst på en planke.

  Hver spiller har en stak små plader i sin farve, der kan sættes på terningen i løbet af spillet.

  Sådan spiller I

  Den yngste spiller begynder. Slå med LEGO-terningen.

  Hvis terningen lander på dødningehovedet, har du to muligheder:

  • Ryk din pirat to knopper baglæns
  • Vælg en anden spiller, der skal rykke sin pirat en knop frem


  Hvis terningen lander på en side uden farvede plader på, skal du vælge en af de andre spillere og sætte en plade på terningen i den spillers farve.

  Hvis terningen lander på en side med en eller flere farvede plader, har du to muligheder:

  • Vælg en af de andre spillere og sæt en plade på terningen i den spillers farve – hvis der stadig er plads
  • Vælg en af de spillere, der har en farve repræsenteret på den side terningen landede på. Denne spiller skal rykke sin pirat en knop frem for hver plade i dennes farve, terningen viser.

  Rykker en pirat så langt frem, at han falder i vandet, hapser hajerne ham med plastik-træben og det hele, og spilleren er ude.  Den sidste pirat, der står tilbage på planken, har vundet. Han kommer om bord på skibet igen og får lov at skure dækket.

  Vurdering af Pirate Plank

  Kristian List
  Kristian List mener ...

  Pirate Plank er nemt at gå til, som LEGO-spillene er flest. Princippet med at sætte plader på terningen fungerer godt, og særligt i begyndelsen betyder det, at de tungere sider gerne vender nedad, så der bliver mulighed for at sætte flere plader på.
  Spillet er sjovt og så tilpas enkelt, at man ikke behøver at være syv år, som LEGO anbefaler. Det er tilmed så kompakt i størrelsen, at ungerne sagtens kan spille det, selvom deres piratskib er en campingvogn eller bagsædet af en bil.


  Kommentarer til Pirate Plank