USAs ultraseje Marinekorps.

"> Memoir '44: Pacific Theater - Brætspil - papskubber.dk
2 - 2 spillere
45+ min
11+ år
 • krigsspil
 • strategispil
 • Terningspil
 • Anden Verdenskrig
 • Memoir '44: Pacific Theater

  Rasmus Skat Andersen af Rasmus Skat Andersen d. 8. October 2015

  Jeg havde været ved at grave et skyttehul til natten, da en mand råbte: "Der er en japaner under de træstammer!" Kommandostationens sikkerhedsofficer tvivlede, men han rakte nogle chokgranater til en mand og bad ham om at sprænge japaneren ud. Derefter kom en japansk kugle fløjtende ud af hullet og frem fra et sted under træstammerne kom en tynd lille fyr – ikke meget mere end halvanden meter høj – springende ud, mens han viftede med sin bajonet. En amerikaner smed en granat, som væltede japaneren. Han kæmpede sig op på brnene igen, vendte sin bajonet ind mod maven og forsøgte at skære den op på ægte hara-kiri-måde. Han fik aldrig held med at sprætte maven op, for en eller anden skød ham med en karabin. Men som alle japanere var han svær at slå ihjel. Selv efter han var blevet ramt af fire kugler, rejste han sig op på det ene knæ. Så skød amerikaneren ham i hovedet.
  Robert Sherrod, Times korrespondent
  Tinian i øgruppen Marianerne, sensommer 1944.
  Max Hastings, Helvede brød løs

  Memoir '44 Pacific TheaterInvasion

  Stillehavskrigen er omdrejningspunktet for denne udvidelse til Memoir 44. Titlen Pacific Theater kommer af, at USA omtalte krigen i Stillehavet og de omkringliggende stater som Pacific Theater of Operations.
  USA’s marinesoldater stod over de fanatiske japanske soldater, der valgte døden fremfor at miste ære ved at blive taget til fange. I forhold til kampene i Europa var der tale om relativ små slag med få tropper involveret på begge sider.

  Bemærk, at du skal have selve grundspillet for at kunne bruge Pacific Theater.

  Hvad indeholder udvidelsen?

  • Nyt terræn og landemærker: Udvidelsen rummer blandt andet rismarker (tæller som marsk), arbejdslejre (tæller som byer og landsbyer), jungle og hospitaler/hovedkvartersforsyningstelte (giver mulighed for at heale infanteri, men samtidig mister man Command-kort, hvis fjenden erobrer feltet). Endelig er der bjerge og bakker med grotter. Det er kun det japanske infanteri, der må forskanse sig i grotterne. De kan også bruges til at rykke hurtigt rundt på kortet, idet tropper på et felt med grotter må flytte til et tomt felt med grotter og stadig angribe … Allieret infanteri kan til gengæld blokere indgange til grotter, så de ikke længere kan bruges.
  • Nye tropper: Udvidelsen rummer en komplet japansk hær: infanteri, type 95 HA-GO light tank og Type 88 75mm anti-aircraft gun.
  • Imperial Japanese Army Command Rules: Det japanske infanteri har tre evner, der gør dem specielle. De overgiver sig ikke (skal ignorere det første flag, der rulles mod dem). De er livsfarlige i nærkamp (en infanteri-enhed ved fuld styrke – altså der ikke har mistet mænd – må rulle en ekstra terning i nærkamp). Endelig er de mere mobile (må flytte to felter og kæmpe, hvis der er tale om nærkamp).
  • US Marine Corps Command Rules: De amerikanske marinesoldater spillede en central rolle i Stillehavskrigen og udmærkede sig som krigens mest blændende amerikanske landstyrke. I spillet kommer det til udtryk ved, at når spilleren, der styrer marinesoldaterne, spiller et section kort, må spilleren aktivere en ekstra enhed en angivet på kortet. Tactic kort, der aktiverer fire enheder, aktiverer fem, og tactic kort, der aktiverer en enhed, aktiverer to.
  • Natangreb: Med denne udvidelse er det muligt at udkæmpe slag om natten, der selvfølgelig vil være præget af ringe sigtbarhed. Når et scenarie foregår om natten, bruges the Night Visibility Chart. Den viser, hvor lyst det er blevet, og dermed hvor langt man kan skyde. Det gør det nemmere for den japanske spiller at føre sit infanteri frem til nærkamp ved fuld styrke, hvilket gør dem ekstra farlige.
  • Kamouflage: Udvidelsen sender også kamouflerede tropper i kamp. De kan kun angribes i nærkamp. De mister deres kamouflage, hvis de angriber eller rykker.
  • Skibe: To slags skibe bliver introduceret: Destroyers og Aircraft Carriers. Førstnævnte kan levere artilleribeskydning op til otte hexagoner væk. Sidstnævnte bruges sammen med Air Pack-udvidelsen.
  • Nye våbentyper. Mobilt artilleri, der kan flytte et felt og angribe, eller to felter uden at angribe. Desuden er der tanks med flammekastere, der er specielt gode mod modstandere i ufremkommeligt terræn.
  • Scenarier: Otte scenarier rummer udvidelse: syv almindelige og et enkelt overlord-scenarie (landgangen på Peleliu).

  Vurdering af Memoir '44: Pacific Theater

  Rasmus Skat Andersen
  Rasmus Skat Andersen mener ...

  Memoir ’44 Pacific Theater giver nye udfordringer til erfarne spillere. Ikke mindst de japanske troppers særlige evner betyder, at man skal nytænke sin strategi for at udnytte deres evner rigtigt.
  Antallet af scenarier er – som i de øvrige udvidelser – begrænset. Heldigvis er der adskillige frit tilgængelige på nettet, så man kan give sig i kast med de mange muligheder, som Pacific Theater åbner op for.


  Kommentarer til Memoir '44: Pacific Theater