2 - 4 spillere
45+ min
10+ år
 • partyspil
 • Regler på dansk

  Magtspillet

  Johnn Esbensen af Johnn Esbensen d. 20. September 2011

  Hvis man blander politik, ukorrekthed og bilkort – får man Magtspillet. Så kort kan det siges.

  Magtspillet er en omskrevet version af de gamle bilkort eller kortspillet ‘Krig’. I al sin enkelthed går det ud på at have et bedre kort end modstanderen, og derved tage stikket hjem.

  Hvordan starter man Magtspillet

  Kortene blandes grundigt og fordeles ligeligt på antallet af spillere. Herefter skiftes spillerne til at vælge en af kortbunkerne. Kortbunken bliver spillerens hånd.

  Runderne i Magtspillet

  Spillerne kan vælge frit mellem de kort, som de har på hånden. Når det er en spillers tur, vælger han/hun et kort, som han spiller ud på bordet. Spilleren udfordrer så de øvrige spillere i et af de 5 karakteristika, der står på kortet. Det gælder om at have den højeste værdi. Herefter udpeger spilleren et kort hos hver af modstanderne. Kortet afsløres og sammenlignes med spillerens kort. Har spillerens kort den højeste værdi, vinder han de øvrige kort. Er værdien lig med eller lavere end de øvrige spillere, beholder de deres kort.

  Sådan vinder du Magtspillet

  Spillet kan spilles på to måder. Enten spiller man, til en spiller har vundet alle kort og dermed bliver vinderen. Alternativt spiller man i et bestemt tidsrum – og den spiller der har flest kort, når tiden rinder ud, har vundet.

  Vurdering af Magtspillet

  Johnn Esbensen
  Johnn Esbensen mener ...

  Magtspillet er et simpelt kortspil i stil med bilkort. Det er derfor utrolig nemt at gå til og byder heller ikke på de store udfordringer. De forskellige politikere er skildret stærkt satirisk, og man kan derfor ikke være alt for politisk fintfølende, hvis man ønsker at give sig i kast med Magtspillet.


  Kommentarer til Magtspillet