2 - 5 spillere
35+ min
8+ år
 • børnespil
 • Regler på dansk

  LEGO Heroica: Fortaan

  Johnn Esbensen af Johnn Esbensen d. 18. September 2011

  Heltene står tavse og koncentrerede og kigger mod borgen Fortaan. Om lidt vil de storme ind og bekæmpe gnomernes konge og dennes hær, finde skatte og hemmelige slagplaner.

  Sådan starter man Lego Heroica: Fortaan

  Når du første gang skal spille Lego Heroica, skal du lige samle spillepladens rum. Som almindelige lego-modeller kommer alle klodserne i små plastikposer med en fin samlevejledning, som step-by-step fortæller dig hvordan du laver de rum, der udgør borgen.

  Du skal regne med at det tager en halv times tid at samle alle rummene.

  Når rummene er bygget, skal der vælges en mission. Når missionen er valgt, samles de forskellige rum, så de danner den borg, der passer til missionen. Herefter placeres monstre og skjulte skatte i borgen.

  Herefter vælger spillerne en helt med tilhørende oppakning og modtager 4 livspoint

  Runderne i Lego Heroica: Fortaan

  Heltene starter med at slå med Lego terningen og rykke det antal felter som terningen viser. Rykker helten hen til eller hen over genstande, samles disse op og placeres i heltens oppakning. Rykker en helt hen på et felt, der støder op til et monster, skal spilleren stoppe og kæmpe.

  Heltene må ikke rykke diagonalt.

  Kamp i Lego Heroica

  Når der opstår kamp, skal spilleren slå med Lego terningen, der afgører udfaldet af kampen.

  Terningens betydning:

  • Heroica skjoldet – monsteret besejres eller helten bruger sin nærkampsevne
  • Sværd – monsteret besejres
  • Kranium – helten mister livspoint svarende til monsterets styrke og rykker et felt tilbage
  • Sværd og kranium – monsteret besejres, men helten mister livspoint svarende til monsterets styrke og rykker et felt tilbage

  Hvis en helt står på et felt, der støder op til flere monstre, skal spilleren vælge hvilket monster, der skal bekæmpes først. Hvis kampen vindes, skal helten straks bekæmpe det næste monster.

  Hvis monsteret besejres, fjernes det fra spillepladen og gemmes i oppakningen.

  Livspoint

  Mister en helt alle sine livspoint, er han besejret og kan derfor ikke rykke videre. Helten kan dog få sine livspoint igen ved at slå med Lego terningen. Når helten har fået alle sine livspoint tilbage, kan han igen deltage i kampene.

  Skatte og udstyr

  I spillet finder helten forskellige skatte – penge, nøgler og eliksirer. Disse kan bruges senere i spillet. Nøglerne åbner låste døre, mens pengene kan bruges til at købe nye våben. Eliksirerne giver heltene midlertidige kræfter.

  Spillets afslutning

  Hver mission har et mål. Den spiller der først opnår målet vinder.

  Vurdering af LEGO Heroica: Fortaan

  Johnn Esbensen
  Johnn Esbensen mener ...

  Lego Heroica minder meget om det legendariske Dungeon Quest men er dog mere simpelt og derfor bedre egnet til børn. Spillet har en god stil og mange fede detaljer. God underholdning til børn og barnlige sjæle.

  Lego Heroica: Fortaan vandt Årets børnespil ved Guldbrikken 2011


  Kommentarer til LEGO Heroica: Fortaan