2 - 4 spillere
15+ min
4+ år
 • børnespil
 • Regler på dansk

  Farverally

  Rasmus Skat Andersen af Rasmus Skat Andersen d. 23. November 2013

  I Farverally gælder det om at komme hurtigst gennem banen, samtidig med at du samler farvede figurer op.

  Setup

  • Spillebrættet foldes ud.
  • Hver deltager snupper en bil.
  • Figurerne sættes ved siden af brættet.
  • Spillerne afgør, hvem der begynder, og så er I klar til Farverally.

  Runder i Farverally

  Startspilleren placerer sin bil på start- og målfeltet – det er hvid- og sortstribet som målflaget i Formel 1. Derpå rulles terningen, og bilen flyttes det antal felter, som terningen viser.

  • Hvis du lander på et farvet felt, må du tage en figur i den farve og placere i din bil. Har feltet flere farver, må du selv vælge, hvilken farve du tager. Du må ikke have mere end en figur i hver farve.
  • Lander du på et felt med overhalingsstriber, sker der ingenting.
  • Lander du på et felt med olieklatter, skal du slå igen. Flyt derpå din bil det antal felter, som terningen viser. Pilen på feltet viser, hvilken retning du rykker. Du skal nu gøre det, som det nye felt angiver.

  Når du har flyttet din bil, er det næste spiller i urets retnings tur.

  Passerer man målstregen, uden at have alle seks farver brikker, kører man endnu en omgang.

  Sådan vinder du spillet

  Første spiller, der lander/passerer målstregen/målfeltet med alle seks farver brikker på sin bil, vinder. For et mere retfærdigt spil bør alle spillere, der endnu ikke har haft et slag i denne runde, få et sidste slag. Opfylde flere så vinderkriteriet, vinder den, hvis bil nåede længst over målstregen.

  Vurdering af Farverally

  Rasmus Skat Andersen
  Rasmus Skat Andersen mener ...

  Farverally er et spil, der lige er lidt simplere end Ludo. Spillet er målrettet de allermindste. De eneste valg, du skal foretage i spillet er, når du lander på et mangefarvet felt. Det positive er, at børnene har en reel chance for at vinde over far og mor. Det negative er, at det er temmelig kedeligt – set fra et voksenperspektiv. Men spillet er imidlertid så enkelt, at der ikke behøver være en voksen med.
  Komponenterne i spillet er af god kvalitet, når man ser bort fra brættet, der går i stykker, hvis det bøjes forkert (og det sker i børnehænder).


  Kommentarer til Farverally