2 - 6 spillere
30+ min
8+ år
 • familiespil
 • Terningspil
 • Deep Sea Adventure

  Bo Poulsen af Bo Poulsen d. 30. August 2018

  Iltbeholdningen er knap, og du kæmper mod nogle særdeles grådige dykkere om de dyrebare skatte, som befinder sig i havets mørke dybder.

  Det er måske ikke helt så dystert, som det lyder til, men Deep Sea Adventure er ikke desto mindre et fint lille og spændingsfuldt push your luck-spil – der bedst af alt kan transporteres i en jakkelomme.

  I Deep Sea Adventure er du en dykker, der sammen med op til fem andre dykkere, som du egentlig ikke kan lide, har lejet en ubåd med drømmen om at ramme jackpot.

  Du bevæger dig langsomt, men sikkert ned i dybet ved at slå med to terninger. Man bevæger sig ned af de forskellige brikker, hvor der står er 1, 2, 3 og 4 øjne på. Jo længere du kommer ned, jo større chance er der for, at du får en ordentlig skat med op.

  I løbet af tre runder skal dykkerne forsøge at få mest mulig skat med op til ubåden (startpladen). Og nu kommer vi til det svære. For jo mere skat du bærer på, jo mere tærer du på den sparsomme iltbeholdning på ubåden, som alle spillere benytter sig af.

  I spillet viser det sig, som at man trækker x antal ilt fra ubådens beholdning svarende til mængden af brikker, man bærer på, og man trækker også mængden af brikker fra ens terningslag – og det er her, at det bliver rigtigt spændende. Hvis man går for langt ned, er det ikke sikkert, at man når op igen, men hvis man går for tidligt op, så kan det være ens konkurrenter får gavn af den ekstra ilt, du efterlader til dem.

  Heldigvis er Deep Sea Adventure dog så børnevenligt, at man får lov til at spille videre, hvis man ikke kommer op til ubåden igen, men man gør det uden den loot, som man forsøgte at få med sig op.

  Til sidst i hver runde tæller man alle sine point fra loot-brikkerne op. Vinderen kåres efter tredje runde.

  Vurdering af Deep Sea Adventure

  Bo Poulsen
  Bo Poulsen mener ...

  Deep Sea Adventure er en lækker lille ‘filler’, der kan afvikles på 20-30 minutter, alt efter hvor garvet og uheldig man er. Det er et sjovt take på push your luck-genren, og temaet er i mine øjne helt perfekt.

  Derudover får spillet et ekstra pluspoint for, at det hele er pakket ned i en æske, der passer ned i de fleste jakkelommer.

  Her kan du se en gennemgang af spillets regler, som spillets udgiver Oink Games har lavet.


  Kommentarer til Deep Sea Adventure