2 - 6 spillere
20+ min
13+ år
 • familiespil
 • Kortspil
 • Western
 • Bushwhackin' Varmints out of Sergio's Butte

  Rasmus Skat Andersen af Rasmus Skat Andersen d. 1. March 2014

  Den verdensberømte instruktør H.K.H. Bruntt lænede sig tilbage i stolen, tilfreds med hvad han lige havde set. Dagens optagelser var forrygende. Kemien mellem hans to stjerner var perfekt. Han sad allerede og fik våde Oscar-drømme, da en dør blev flået op og Mike Jurgensen, hans assistent, kom halsende ind.
  "Den er helt galt, boss. Den prostituerede med et hjerte af guld er lige blevet skudt ned."
  Bruntt sank sammen i stolen. Hans ene stjerne dræbt! Oscar-drømmen forsvandt, hurtigere end en gazelle på speed, der har en løve i hælene, kan løbe. Og lige så hurtig rykkede hævntørsten ind.
  Bruntt rettede sig op og hvæsede:
  "Ring efter Baldova-brødrene. Det her skal hævnes."

  I kortspillet Bushwhackin’ Varmints out of Sergio’s Butte skal der laves film – westerns for at være helt præcis. B-film westerns hvis vi skal være 100 procent korrekt. Og det skal vi jo i modsætning til din film, hvor der må fuskes med de historiske detaljer.
  Hver spiller forsøger at sammensætte den bedste film med de fedeste characters, det bedste udstyr og de flotteste locations. Samtidig forsøger man at forpurre modstanderens film ved at dræbe characters og ødelægge locations.

  Setup

  • Bland kortstakken.
  • Nu skal filmen have en titel. Træk de seks øverste kort fra stakken. I bunden af hvert kort står et ord, som I skal bruge til at lave titlen ud af. Alle seks ord skal bruges, og I må gerne tilføje ekstra. Titlen skal give mening og lyde som en B-film. Titlen skrives ned, og kortene blandes ind i stakken igen.
  • Hver spiller får seks kort. Hvis en spiller ikke har fået et character-kort, må spilleren vise sin hånd tll de andre spillere, blande den ind i kortstakken og trække seks nye kort. Det gentages, indtil alle har mindst et character-kort.
  • Derpå placerer spilleren til venstre for kortgiveren alle sine character-kort foran sig. Sådan fortsættes uret rundt, indtil alle har præsenteret deres character-kort.

  Inden vi gennemgår spillets regler, er det en fordel at kende spillets korttyper. Der er seks forskellige slags:
  Characters er de optrædende i din film.

  Characters optræder i din film og hjælper dig med at vinde til slut.
  I øverste venstre hjørne står deres Defense Strenght (DS), som de bruger til at forsvare sig med, samt giver dig point ved spillets slutning. Mister du en character, mister du også de genstande (props), som vedkommende har.
  Locations er de steder, hvor din film foregår. De har også en DS akkurat som characters. Du kan kun have en location i spil af gangen. Spilles en ny, ryger den gamle location i skraldebunken. Der er dog enkelte locations, der lader sig kombinere. De betragtes som en samlet location.
  Props er genstande, våben, transportmidler med mere, som dine characters bruger. De har ligeledes en DS. Props placeres underden character, der har dem.
  Creatures er de sataner, som prøver at ødelægge din film. I deres øverste venstre hjørne står deres Attack Strenght (AS).
  Special Effects (SFX) er kort, der bryder de normale regler og gør spillet uforudsigeligt.
  Roll the Credits afslutter spillet. Det er jo rulleteksterne.

  Runder i Bushwhackin’ Varmints out of Sergio’s Butte

  Spilleren til venstre begynder. Når han er færdig, går turen videre til næste spiller i urets retning. Bemærk at ingen må spille kort, der påvirker en modstander eller en modstanders film, indtil alle spillere har haft deres første tur.

  I begyndelsen af din tur trækker du kort, indtil du har seks på hånden. Du må derpå gøre følgende – i den rækkefølge, der passer dig:

  1. Spille nye characters
   Hvis du flytter en props mellem to characters, kan du ikke også give den character, der fik genstanden, en props fra hånden.
  2. Spille nye props på en character og/eller flytte props mellem characters, du kontrollerer
  3. Spille nye locations
  4. Angribe
  5. Bruge et korts effekt
  6. Spille SFX-kort
  7. Roll the credits (må ikke benyttes, før alle spillere har haft to ture)

  Når du er færdig med at gøre det, du ønsker, skal du smide kort i skraldebunken, hvis du har mere end seks kort på hånden. Derpå går turen videre til næste spiller.

  1. Spille nye characters Du må spille lige så mange, som du ønsker i din tur.
  2. Spille/flytte props Du må kun give hver character en ny props i runden. En props flyttet mellem to characters tæller som en ny.
  3. Spille nye locations Du må spille lige så mange location, som du ønsker – både i din egen og i modstandernes film.
  4. Angribe Du må spille et creature per angreb.

  Med creatures kan du udrydde de andre spilleres characters.
  Du spiller kortet og meddeler, hvilken film du angriber. Et angreb lykkes, hvis AS er større eller lig med DS. Når et angreb meddeles, må alle spillere bruge SFX-kort eller kortegenskaber. Lykkes angrebet, vælger angriberen en character fra den angrebne film, der smides i skraldebunken. Eventuelle props på the character ryger ligeledes i skraldebunken. Uanset om angrebet lykkes eller ej, smides the creature nu i skraldebunken. Du må lave lige så mange angreb, som du ønsker.
  5. Bruge et korts effekt Afhænger af, hvad der står på dit kort.
  6. Spille SFX-kort De må spilles når som helst, også når det ikke er din tur.
  7. Roll the credits De afslutter din film og dermed spillet. De må kun spilles, hvis din film indeholder mindst en character.

  Særlige regler

  Hvis teksten på et kort er i modstrid med reglerne, gælder teksten på kortet.

  Nogen kort har traits, der både kan give dig fordele eller ulemper:
  Good guy: Kan ikke blive dræbt af creatures eller gunslinger angreb. Kan ikke starte en gunfight mod en character, der ikke er gunslinger.
  Gunslinger: Hvis the character har en gun, må han starte en duel med en anden character i spil. Hans AS er hans DS. De normale regler for kamp gælder. Dog må vinderen beholde modstanderens props.
  Spaghetti: Kan dræbe Good guys. Hver gang de overlever en gunfight, må ejeren trække et kort.
  Swarm: Gun props yder ingen bonus imod dette angreb.
  Aquatic: Kan kun angribe film uden locations eller med the aquatic trait.
  Kung Fu: Fungerer ligesom gunfights, bortset fra at personen ikke dræbes, men slås bevidstløs indtil begyndelsen af spilleren, der ejer den bevidstløse characters næste tur. Bevidstløse characters kan ikke bruge deres specielle evner, og deres DS tæller ikke med. De kan stadig dræbes.

  Sådan vinder du spillet

  Spillet slutter som sagt, når Roll the credits spilles. Det afsluttes også, hvis sidste kort i kortbunken trækkes – den aktive spiller får dog lov at spille sin tur færdig.
  Hver spiller tæller sin films DS sammen. For hvert kort i din film eller på din hånd, der har ord i bunden, der er identiske med filmens titel, får du en bonus på fem.
  Spilleren, der har det højeste tal, vinder.

  Vurdering af Bushwhackin' Varmints out of Sergio's Butte

  Rasmus Skat Andersen
  Rasmus Skat Andersen mener ...

  Kortspillet er et udpræget hyggespil i familie med Munchkin. Held spiller en stor rolle, så alle kan være med, og så skader det ikke at kunne citere fra halvgode/dårlige spaghetti-westerns. Absolut ikke et spil for kontrol-freaks.
  Spillet er en del af en serie af B-films spil, som kan spilles hver for sig eller kombineres. Sidstnævnte mulighed er garant for anderledes – nytænkende? – film, når for eksempel Berserker Halflings from the Dungeon of Dragons kombineres med Grave Robbers from Outer Space.


  Kommentarer til Bushwhackin' Varmints out of Sergio's Butte