2 - 4 spillere
15+ min
7+ år
 • børnespil
 • Regler på dansk

  Battle Sheep

  Rasmus Skat Andersen af Rasmus Skat Andersen d. 28. January 2016

  I Battle Sheep forsøger forskellige fåreflokke at få mest muligt lebensraum – her i form af marker. Det gælder simpelthen om at indtage flest muligt marker.

  Setup

  • Hver spiller vælger en farve og tager 16 fårebrikker i den valgte farve. Brikkerne stables i en stak.
  • Hver spiller får fire marker.
  • Spillerne vælger en startspiller, som lægger en af sine marker på bordet. I urets retning skiftes spillerne nu til at placere en mark, der skal støde op til en allerede lagt mark. Sådan fortsættes, indtil spillerne har placeret alle deres marker.
  • Startspilleren placerer sin fårestabel på en af de brikker, der ligger i kanten af markområde. Derpå – i urets retning – gør de øvrige spillere det samme.

  Runder i Battle Sheep

  Banen opbygges af spillerne før hvert spil, hvilket sikrer stor variation.

  Startspilleren begynder. I ens tur skal man tage en af sine fårestabler – efter første runde kan man nemlig godt have flere – og flytte den efter følgende regler:

  • Stakken skal flyttes i en lige linje.
  • Stakken må først stoppe, når den sidste brik ikke kan rykke længere – det vil sige når kanten eller når en anden stak får.
  • Man skal efterlade mindst et får på det felt, man flytter fra. Man må gerne efterlade flere, hvis man vil.

  Når man har flyttet, går turen videre til næste spiller i urets retning. Hvis en spiller ikke kan flytte nogen af sine får, fordi de er omringet af får/kant, springes vedkommende over.

  Sådan vinder du spillet

  Spiller slutter, når ingen længere kan flytte får. Spillerne tæller derpå antallet af marker, hvor de har får. Den, der har flest marker, vinder. Har to spillere lige mange marker, vinder den af dem, der har det største sammenhængende område med marker, det vil sige flest marker, der grænser op til hinanden.

  Vurdering af Battle Sheep

  Rasmus Skat Andersen
  Rasmus Skat Andersen mener ...

  Battle Sheep er et spil med få regler, men rummer alligevel meget dybde. Hvis du bare flytter dine får uden at tænke dig om, er du sikker på at tabe. Du er nødt til at tænke flere ryk frem, og samtidig være klar til at tilpasse din strategi modstandernes træk. Du skal både tænke på at få erobret så mange marker som muligt, få skabt så stor en sammenhængende mark som muligt, samt generet modstanderne mest muligt.
  Da man spiller på en ny bane hver gang, er man også nødt til at læse banens muligheder for hvert spil. En lille genistreg af spillets designer Francesco Rotta.
  Spillet skal også roses for spillebrikkernes kvalitet. Der er ofret penge på både illustrationer og materialet.


  Kommentarer til Battle Sheep