Gaveguide 2014 - Luksusspil

Morten Greis af Morten Greis d. 23. November 2014

Større, flottere, mere prangende, flere figurer, pænere brikker, mere stemning. Spillene i vores kategori af luksusspil er både solide klassikere, der er kommet i større, flotte og mere lækre versioner, hvor der er kælet for alle detaljerne, og helt nye titler, hvor udgiverne har proppet mere og mere til æskerne og fyldt dem op med komponenter af høj kvalitet for at skabe flotte spiloplevelser.

Imperial Assault

Kampene mellem rebellerne og Imperiet når nye højder i Imperial Assault, hvor strike teams af rebeller kæmper sig gennem imperiets forsvar.

Imperial Assault er et kæmpe spil med flotte Star Wars figurer, lækre komponenter og som oser af stemning. Som altid leverer Fantasy Flight et stemningsmættet spil.

Inspireret af spil som Descent, hvor en spiller tager rollen som overlord, der styrer monstrene, og de andre spillere har hver deres helt, udspiller man i Star Wars: Imperial Assault missioner, hvor rebellerne sniger sig gennem kejserlige fæstninger og baser. Med spillet følger en serie af missioner, der kan kædes sammen til en kampagne, samt muligheden for at bruge Imperial Assault til at udkæmpe små slag med spillets skirmish regler.
Pris: ca. 600.- kr.

Shadows of Brimstone

I det uhyggelige vilde vest, dybt nede i gamle miner gror en ældgammel ondskab, og ude på prærien har porte til en glemt by åbnet sig. Monstre strømmer frem, men gunslingers, cowboys og andre western helte står klar.

Fra Flying Frog Productions, hvis speciale er horror-spil som f.eks. Last Night on Earth og A Touch of Evil, kommer de to gigantiske horror-spil, med western-tema og fyldt med figurer, brikker, CD’er med stemningsmusik og et væld af andre godter er Shadows of Brimstone både hver for sig og samlet fyndige spiloplevelser, der kræver tid, plads og mere plads.

Sammen skal spillerne overvinde fjenderne og løse deres opgaver. Shadows of Brimstone er kooperative spil med masser af dungeon crawling men med western horror-tema i stedet for fantasy tema.
Swamps of Death og City of Horror kan spilles hver for sig af 1-4 spillere og sammensat af op til 6 spillere.
Pris: ca. 799.- kr. for hver af dem

Ticket to Ride: 10th Anniversary

Tut tut! Togene ruller over prærien i takt med at jernbanerne bygges, og ruterne scorer bygherrerne point, og længste rute giver særlig prestige.

Jubilæumsudgaven af Ticket to Ride bygger på den klassiske udgave af Ticket to Ride med kortet over Nordamerika – men spillepladen er større og flottere end tidligere, og alle togbrikkerne er nu forskellige typer af togvogne med hver deres sæt detaljer, og for hver spiller er en type togvogn, og de kommer i deres egen metalæske.

Jubilæumsudgaven indeholder dertil også bonusmaterialet fra forskellige udvidelser, så der er ekstra kort og andet godt til spillet. Ticket to Ride – 10th Anniversary Edition indeholder det samme gode game play som altid, hvor målet er at bygge togruter mellem byerne på brættet, men der er typisk kun plads til en rute mellem hver by, så pludselig går et kapløb i gang for at få forbundet bestemte byer og bygget den længste rute.

Ticket to Ride – 10th Anniversary Edition er underholdning for 2-5 spillere.
Pris: ca. 749.- kr.

Power Grid Deluxe

Tysk design, jordnært tema, solidt game play. Det er Power Grid, og det gælder om at erhverve kraftværker og bygge forsyningslinjer.

For at fejre 10 år med Power Grid er nu udgivet en stor, flot deluxe-udgave af Power Grid. Brikker, spilleplade og kort er alle sammen blevet redesignet og givet det ekstra pif, der gør spiloplevelsen til noget helt særligt.

En stor flot spilleplade (med en bane på hver side – henholdsvis Europa og Nordamerika), specialiserede træbrikker og et nyt grafisk udtryk gør det sjovt at konkurrere om at bygge kraftværker og udmanøvrere hinanden. Power Grid minder om Ticket to Ride, men i stedet for at etablere togruter skal der opbygges forsyningslinjer, investeres i kraftværker og købes brændsel – og trods det måske tørre tema gemmer sig et spændende og udfordrende spil bag de flotte brikker.

Power Grid Deluxe er for 2-6 spillere.
Pris: ca. 649.- kr