2 - 4 spillere
30+ min
6+ år
 • familiespil
 • Behændighed
 • Pirat
 • Relateret læsning


  Riff Raff

  Peter Brichs af Peter Brichs d. 27. August 2015

  “I en lille båd, der gynger,” – sådan kunne en forklaring af, hvad Riff Raff er for en type spil, sagtens starte. Riff Raff er et skæppeskønt familiespil, hvor det gælder om at have sikre hænder, for ligesom i Roskis eller Bandu er her altså tale om et spil, hvor det gælder om at stable brikker, uden at hele skibet vælter.

  Et spil i sin helt egen klasse

  Det første, man lægger mærke til, når man sætter Riff Raff op, er, at spillets “bræt” – altså, selve skibet – ikke på nogen måde er stabilt. Gemt nede under den blå forhøjning er nemlig et sindrigt system, som gør at skibet gynger fra side til side – nærmest som var det på bølgen blå.

  Hver spiller får udleveret en bunke brikker og en stak kort. Hver tur starter med, at alle spillere vælger et kort i hemmelighed – tallet på kortet svarer til et felt på båden, og det er altså på det felt, man skal placere en brik. Udfordringen er, at jo højere tal, jo sværere er det at placere en brik, uden at båden gynger – til gengæld får spilleren, der har valgt det højeste kort, lov til at placere sin brik først.

  Når skibet på et tidspunkt tipper (og tro mig, det kommer til at ske), gælder det om at gribe så mange af de faldende brikker som overhovedet muligt. Alle de brikker, du griber, er nemlig ude af spillet. Alle dem, som falder ned, bliver føjet til din pulje af brikker. Og når den første spiller, der slipper af med alle sine brikker er vinderen – så er det vildt trist, at få nye brikker.

  Vurdering af Riff Raff

  Peter Brichs
  Peter Brichs mener ...

  Riff Raff er et skønt spil, hvor hele familien kan være med. Og når børnene er lagt i seng, og piraterne sætter rommen på bordet, er Riff Raff også et oplagt spil at finde frem til noget voksenhygge.

  Alle træbrikkerne er super lækre at røre ved, og det store skib ser simpelthen bare godt ud på spillebordet.

  Riff Raff er fyldt med neglebidende spænding, og følelsen der kommer af at placere en brik, se skibet tilte … for i sidste øjeblik lige præcis blive stående? Eller adrenalinruset af at kæmpe for at gribe så mange brikker, som muligt, mens skibet tipper over, nærmest i slow-motion? Det er der få spil, der kan hamle op med. Riff Raff får en ubetinget anbefaling herfra.


  Kommentarer til Riff Raff