2 - 2 spillere
20+ min
8+ år
 • partyspil
 • Behændighed
 • Relateret læsning


  Compact Curling

  Peter Brichs af Peter Brichs d. 28. November 2012

  Brætspil kan være mange ting. Nogle gange skal man sidde og rulle terninger for at vinde over modstanderens hær. Andre gange vil man bare gerne bruge sine egne færdigheder for at få sejren i hus. Compact Curling er et af de spil, hvor du netop bruger din egen hånd-til-øje koordination, og ikke kan skyde skylden på terningen, hvis du taber.

  Compact Curling er et spil for to hold, hvor du skal bruge dine egne evner til at placere dine curling-sten så godt som muligt – et såkaldt behændighedsspil. Compact Curling simulerer, som navnet antyder, sporten curling, der er kendt fra blandt andet Vinter OL.

  Opsætning af Compact Curling

  • Læg pladen på bordet.
  • Træk lod om, hvilket hold der skal starte.
  • Startholdet vælger alle fire sten af en farve, og andetholdet tager de resterende sten.

  Sådan spillet du Compact Curling

  Når du spiller Compact Curling, gælder det om at placere dine sten på målskiven for enden af banen – denne kaldes i curling for “Huset”. Du får point for hver sten, dit hold har tættere på midten af huset end modspillernes holds sten.

  Runderne

  Banen er delt op i tre felter. Der er start-feltet, hvor du skal skyde din sten af sted fra. Når du skyder dine sten af sted, skal du have givet slip på stenen, før stenen passerer den blå linje, der går på tværs af banen – kaldet “Hog line”. Ellers er stenen ude af spillet.

  Når stenen så er skudt af sted, skal den ende sin tur bag ved den anden blå linje – “2. Hog Line” – for at gælde. Hvis den ender sin tur mellem de to hog lines, er den “hogged” og bliver fjernet fra brættet.

  De to første sten, du skyder af sted, må placeres som såkaldte “Free Guards”. Det betyder, at du prøver at ramme et sted mellem 2. hog line og huset. En free guard kan ikke skubbes af banen af det andet hold, før også de har skudt deres tredie sten af sted. Hvis en free guard skubbes af banen af det andet hold, inden tredje sten er skudt af sted, fjernes stenen, der skød free guarden af banen, og free guarden lægges tilbage hvor den startede.

  Point i Compact Curling

  Når

  hvert hold har skudt deres fire sten af sted, er det tid til at give point. Det hold, som har deres sten placeret tættest på midten af huset, er det hold, som får point denne tur. Antallet af point bestemmes af, hvor mange sten, der ligger tættere på midten af huset end modstanderens tætteste sten.

  Når pointene er talt op, er det tid til næste tur, hvor vinderen af foregående tur starter.

  Afslutning af Compact Curling.

  Compact curling fortsætter til et af holdene har fået otte point (eller 10 point, hvis man spiller med reglerne fra OL).

  Vurdering af Compact Curling

  Peter Brichs
  Peter Brichs mener ...

  Compact Curling er et herligt, lille spil for hele familien. Det fylder ikke særlig meget, er hurtigt at finde frem, og nemt at forklare reglerne til. Samtidig ser spillet fantastisk ud – de små curling-sten er helt perfekte, og måden, de glider på, gør, at man virkelig føler, at man spillet curling på isen. Der er ikke koste i miniformat med, men der er nogle svampe, man kan bruge mellem sine ture … men det er ikke fordi, det har nogen speciel effekt på stenene.

  Compact Curling er perfekt til lidt hurtig adspredelse, som for eksempel lidt hygge med familien en regnfuld eftermiddag, eller til at hive frem med gutterne med en øl i hånden og god musik på anlægget.


  Kommentarer til Compact Curling