2 - 8 spillere
20+ min
8+ år
 • familiespil
 • partyspil
 • Behændighed
 • Regler på dansk

  Relateret læsning


  Blitz

  Johnn Esbensen af Johnn Esbensen d. 15. October 2012  Et kort vendes og panikken bredes sig med det samme. Kortet viser et blåt spøgelse med en grå flaske. Pludselig springer flere hænder frem og griber om de små figurer på bordet. Hvem valgte rigtigt? Kampen er i gang.

  I Blitz gælder det om, hurtigst muligt, at vælge den rigtige figur på bordet, ud fra de kort det vendes. Det lyder simpelt nok, men det viser sig hurtigt, at det er sværere end som så.

  Sådan starter I Blitz

  Kortbunken blandes og lægges på bordet. Herefter fordeles de 5 figurer i en cirkel midt på bordet, så alle spillere kan nå dem. Den spiller der sidst har været i en kælder, starter spillet.

  Sådan spiller I Blitz

  Startspilleren vender et kort, så alle kan se det samtidig. På kortet er der altid to figurer i hver sin farve. Spillerne skal nu tage den figur, der passer til en af de to figurer på kortet. Men figuren skal være af samme form OG farve.

  Er der ingen af figurene, der passer i både form og farve, skal spillerne hurtigst muligt vælge den figur der IKKE er på kortet – hverken i form eller farve. Det gælder om at være hurtig og der bliver kamp om figurene. Hver spiller må selvfølgelig kun tage en figur i hver runde.

  Når en spiller vælger den rigtige figur, tager han kortet som gevinst. Når en spiller tager en forkert figur, skal han give et af sine gevinst kort til spilleren, der valgte den rigtige figur. Vinderen af runden vender kort i næste runde.

  Sådan vinder du spillet

  Spillet slutter når hele kortbunken er brugt. Herefter tælles kortene op og den spiller, der har flest kort, har vundet spillet.

  Vurdering af Blitz

  Johnn Esbensen
  Johnn Esbensen mener ...

  Blitz er et fantastisk underholdenden lille reaktionsspil. Umiddelbart virker det ikke så udfordrende, men det er det. Børn som voksne kaster sig ind over bordet i kampen om de små figurer. Det glæder om at holde på løse genstande og sørge for, at der ikke står drikkevare eller andet i vejen.

  Spillet egner sig rigtig godt som et partyspil, men kan selvfølgelig også bruges som børne-/familiespil.


  Kommentarer til Blitz