2 - 5 spillere
40+ min
8+ år
 • familiespil
 • strategispil
 • Terningspil
 • Relateret læsning


  Machi Koro Harbor

  Morten Greis af Morten Greis d. 28. May 2015

  Nye udfordringer, nye muligheder og flere måder at opnå sejren på i Machi Koro. Velkommen til havne-udvidelsen.

  Harbor er en udvidelse til det japanske familiespil Machi Koro, der leverer en ekstra udfordring og mere variation til det hurtige, lille spil. Spillet bliver lidt mere komplekst, længere og rummer flere muligheder.

  Sådan anvendes Harbor udvidelsen

  Et kig på de nye Landmarks. City Hall starter aktiv, så man nu altid er sikret lidt penge på lommen, skulle terningerne svigte en.

  Ved opsætningen af spillet gives hver spiller et af hver Landmark Card. Hver spiller har nu syv Landmark Cards.
  • City Hall Landmark Card er aktivt fra spillets begyndelse.
  • De resterende seks Landmark Cards begynder fortsat spillet med bagsiden opad.

  Opsætningen af de forskellige bygningskort ændres.

  • Bland alle bygningskortene fra grundspillet og udvidelsen sammen, og anbring dem i en stor stak med bagsiden opad.
  • Træk og vend bygningskort – og anbring dem i stakke ude midt på bordet. Fortsæt indtil der er 10 stakke med hvert sit kort. Trækker man et kort, som allerede er blevet trukket, lægges det i stablen med det matchende kort.
  • I Harbor er der hele tiden 10 forskellige stakke af kort at vælge bygninger fra. Straks en kortstak bliver tømt, trækkes der nye kort fra stakken, indtil der igen er 10 forskellige stakke at trække fra.

  Sådan spilles der med Harbor udvidelsen

  Reglerne for turene, for at kaste terninger, købe bygninger og Landmarks er uændret.
  De to vigtige forskelle er, at det vil gennem spillet veksle, hvilke 10 bygninger, som en spiller kan vælge imellem, og man skal nu opføre seks Landmarks i løbet af spillet i stedet for fire. Når sidste Landmark Card bygges, slutter spillet straks, og spilleren er vinderen.

  Vurdering af Machi Koro Harbor

  Morten Greis
  Morten Greis mener ...

  Harbor ændrer på mange måder væsentligt på Machi Koro, og det gør spillet nyt og spændende. Der kommer nye overvejelser, strategier og muligheder – og det giver et ekstra pift til et ellers hyggeligt familiespil.
  De mange ekstra kombinationer af kort både fra de bygningskort og fra Landmarks giver en ekstra dynamik til spillet, som klart kan anbefales, men det bliver også et mere krævende spil, og det anbefales derfor, at spiller man med familien, skal man først får styr på det almindelige Machi Koro, og derefter tager udvidelsen i brug.


  Kommentarer til Machi Koro Harbor