2 - 5 spillere
120+ min
12+ år
 • familiespil
 • strategispil
 • Terningspil
 • Fantasy
 • Small World: Grand Dames of Small World

  Rasmus Skat Andersen af Rasmus Skat Andersen d. 21. July 2016

  Grand Dames of Small World er – som den kvikke læser har regnet ud – en miniudvidelse til det populære Small World. Udvidelsen rummer tre nye racer og to nye specielle evner og kræver, at du har grundspillet.

  Small World: Grand Dames of Small World er skabt i en konkurrence, hvor fans verden over bidrog med forslag til nye racer og evner. Det kom der to miniudvidelser ud af. Cursed og denne her, hvor fokus er på flere kvinderacer (Og nej, hvordan de lige formerer sig, giver udvidelsen ikke svar på).

  Hvad rummer udvidelsen?

  Tre nye egenskaber og tre racer rummer Royal Bonus-udvidelsen.
  Som nævnt rummer Grand Dames of Small World tre nye racer og to specielle evner, som kort bliver gennemgået her.

  Racerne

  Gypsies: De kan forlade regioner fuldstændigt. Hver gang de gør det, efterlades en mønt i regionen. De kan ikke erobre en region, som de lige har forladt. I slutningen af deres tur, får de alle mønterne i de regioner, de forlod.
  Priestesses: Når de går i decline, tager man en race-brik fra hver region, de kontrollerer, og stabler dem i en bunke. Den kaldes elfenbenstårnet og placeres i en af deres regioner. Alle andre regioner tømmes nu for tropper. Hver tur scorer man en mønt for hver racebrik i elfenbenstårnet ud over den normale mønt for regionen.
  White Ladies: Når de går i decline, kan modstanderne ikke længere erobre deres regioner, eller bruge særlige race evner eller specielle evner imod dem.

  Specielle evner

  Historian: Når du vælger en race med denne særlige evne, får du en mønt for hver race, der er i decline. Hver gang en race går i decline, modtager dine historikere en mønt. Endelig får du en mønt, når de selv går i decline.
  Peace-loving: I slutningen af din tur får du tre mønter, hvis du ikke har angrebet en aktiv race.

  Vurdering af Small World: Grand Dames of Small World

  Rasmus Skat Andersen
  Rasmus Skat Andersen mener ...

  Grand Dames of Small World bibringer spillet en mere passiv karakter, idet mange af racerne/evnerne belønner mere fredeligt spillet, hvor tosset det så kan lyde i et krigsspil.
  Det er ikke den første udvidelse, du bør kaste dig over. Start hellere med Be not Afraid, der rummer flere racer og specielle evner end denne udvidelse.


  Kommentarer til Small World: Grand Dames of Small World