2 - 8 spillere
15+ min
6+ år
 • familiespil
 • Kortspil
 • Pirat
 • Loot

  Jimmy Marcus Larsen af Jimmy Marcus Larsen d. 16. March 2013

  Pirater

  er et populært tema når det kommer til brætspil, så de gode spil er lette at overse blandt avancerede ekspeditioner gennem papsørøvere og kanonbrikker. Loot er et ganske lille kortspil, hvor du skal røve guld med din flåde af sørøverskibe – og så er det et piratspil hvor hele familien kan være med.

  Sådan spilles Loot

  Loot er et kortspil, der indeholder 78 kort. Der er handelsskibe med lasten fuld af guld, der er piratskibe med forskellig styrke og så er der fire kaptajner og en enkelt admiral. Målet er at være den spiller med mest guld når spillet slutter.

  Hver spiller starter med seks kort på hånden. Resten af kortene lægges i en bunke midt på bordet. I hver tur kan en spiller gøre én af følgende ting:

  • Trække et kort.
  • Placere et handelsskib foran sig.
  • Angribe et handelsskib med et piratskib eller en piratkaptajn.
  • Forsvare et af sine egne handelsskibe med admiralen.

  Hvis en spiller i starten af sin tur har et handelsskib liggende enten hos sig selv eller hos en modstander, hvor der enten ikke er nogle piratskibe eller hvor spilleren selv har flest piratskibe, så vindes handelsskibet, og det lægges til side.

  Piratskibe kommer i fire forskellige farver og fire forskellige styrker. Har du angrebet et handelsskib med et blåt piratskib, så kan du når det bliver din tur igen forstærke dit angreb med et nyt piratskib i samme farve, hvis det første ikke var nok til at vinde, fordi en anden spiller også har angrebet.

  Handelsskibene er lastet med varierende mængder guld, så det gælder om at gemme sine stærkeste piratskibe til de bedre handelsskibe – eller om at lokke de andre spillere til at angribe små handelsskibe, sådan at de ikke har noget at byde ind med når de store handelsskibe søsættes.

  Spillet slutter når en spiller ikke kan gøre mere – enten fordi der ikke er flere kort, eller fordi der ikke er noget at angribe.

  Vurdering af Loot

  Jimmy Marcus Larsen
  Jimmy Marcus Larsen mener ...

  Det er ikke svært at anbefale Loot som et familiespil til de der er vokset fra Sorteper, eller hvis I savner et spil der er hurtigt at spille men som stadig byder på dybde og nogle ikke alt for tilfældige afgørelser.

  Spillet er meget strategisk, og forsiden prydes da også af en anbefaling fra Mensa. Det skal man dog ikke lade sig skræmme af, for i kraft af den tilfældige tildeling af kort og et ikke ubetydeligt psykologisk element, er det ikke altid den mest logisk tænkende spiller som vinder.

  Kortene er tilmed veludførte og flotte, og så virker det både originalt og overraskende oplagt at placere piratskibskortene på bordet i hele flåder omkring handelsskibene.


  Kommentarer til Loot