4 - spillere
45+ min
15+ år
 • familiespil
 • partyspil
 • Quiz
 • Samarbejde
 • Regler på dansk

  Hint rød

  Bo Poulsen af Bo Poulsen d. 3. May 2018

  Fatter du stadigvæk et hint? Folkene bag selskabsspillet Hint kom i 2017 med en ny version. Men er det bare gammel vin på nye flasker?

  I 2014 udkom selskabsspillet Hint, der vandt Guldbrikken for bedste selskabsspil. Tre år efter blev efterfølgeren udgivet, som redaktionen har taget et kig på.

  Hvad handler det om

  Reglerne i det røde Hint er stort set identiske med det originale blå Hint, (som du kan læse om her)

  Og hvis du har spillet det originale Hint, så vil du kunne sætte dig ned og spille nye Hint – næsten med det samme.

  Selve spillebrættets design er identisk, bortset fra at det har en anden farve. Reglerne for, hvordan man får point, mister point og vinder spillet er også identisk med forgængeren. Der følger i øvrigt – ligesom med det første – også 600 hintkort med til dette spil.

  Spillets komponenter er stort set identiske med originalens.

  Den eneste forskel på de to spil findes i kortene, som man får point for – hintkortene.

  I det originale Hint skulle man tegne, nynne, tale og mime ordene på hintkortene. I den nye røde version skal man i stedet lave lyde (en lidt udvidet nynnekategori), tale, mime og med små papfigurer få sine holdkammerater til at gætte, hvad der står på ens kort.

  Vurdering af Hint rød

  Bo Poulsen
  Bo Poulsen mener ...

  Hvis man allerede ejer det originale Hint, retfærdiggør de to nye kategorier så, at man skal ud og købe et helt nyt spil i og med, at resten af spillets komponenter er identiske? Et lille hint til producenten fremover – hø hø.

  Nogle ville mene, at den nye kategori, hvor man med papfigurer skal få sine medspillere til at gætte diverse ting, er svær. Meget sværere end den tilsvarende kategori i det originale Hint, hvor man skal tegne. Jeg har dog også spillet med folk, der var ekstraordinært gode til at bruge de små papfigurer.

  Men holder spillet stadig? Ja. Det røde Hint er i mine øjne et lige så fremragende selskabsspil, som dets forgænger, også selvom det ikke vandt Guldbrikken i 2017.

  Det er et spil, som man burde kunne spille med de fleste – dog ikke de helt mindste, da der er nogle kategorier, som de formentlig vil have svært ved at forstå.


  Kommentarer til Hint rød