2 - 5 spillere
10+ min
4+ år
 • børnespil
 • Dragerally

  Stephan Viftrup af Stephan Viftrup d. 16. June 2016

  Flyv din drage først rundt om vulkanen i dette friske take på “ludo-genren”

  Hvad kan spillet?

  I skiftes til at rulle en terning og flytte jeres drage et antal felter. Tænk Ludo, og så har du den rigtige ide. Ram felter, der rykker dig yderligere to felter frem eller to tilbage.

  Hvad er så forskellen på Dragerally og klassikeren Ludo, udover det charmerende ydre med flotte drager og velproduceret kasse? Jo, der er et særligt felt på terningen, der lader dig styre “vinden” i stedet for at rykke din drage. Det giver dig en mulighed skubbe flere drager frem eller tilbage på een gang.

  Spillet kommer med to sværhedsgrader. En terning, der bestemmer, hvilken vej vinden blæser (den lette) og en terning, der lader dig selv bestemme (den “svære”). Det giver spilleren en valgmulighed, den eneste i spillet, og dermed en beslutning der skal tages. Der er dog altid et valg, som er bedre end det andet. Alle andre end de mindste børn vil lynhurtigt regne det ud. Men for små spillesjæle er det et ganske fint lille puslespil.

  Vurdering af Dragerally

  Stephan Viftrup
  Stephan Viftrup mener ...

  Min fireårige datter elsker spillet, og min seksårige dreng gad spillet to gange. Det tænker jeg er ret passende. Hun elsker også alle slags ludo, også selvom den stakkels far er ved at gå til. Dragerally er et flot spil. Men skal du vælge et spil med drager til de små, vil jeg anbefale, at du kigger på Dragi i stedet.


  Kommentarer til Dragerally