2 - 4 spillere
20+ min
4+ år
 • børnespil
 • Dragi

  Stephan Viftrup af Stephan Viftrup d. 9. December 2013

  I børnespillet Dragi leger børnene små drager, der gerne vil lære at spy ild ligesom de store drager. De øver sig i at puste til en svævende ildkugle, og samle brandvarme dragefrugter, i en venskabelig konkurrence ved vulkanen. Et hyggeligt spil med en sjov vulkan der både kan spilles og leges med.

  Sådan sættes Dragi op

  Først og fremmest skal du sørge for at have 4 stk AA batterier ved hånden. Disse følger ikke med spillet.

  1. Put batterierne i blæsermaskinen ved hjælp af en lille stjerneskruetrækker, og sæt maskinen tilbage i æsken, der stilles midt på bordet.
  2. Placér spillepladen over blæseren og anbring skillevæggene, så der opstår 6 felter.
  3. Tildel hver spiller et dragebræt, og fordel dragefrugterne, så der er en frugt fra hver spillerfarve i hvert vulkanfelt på brættet.
  4. Tilsidst placeres dragekugles oveni vulkanen og blæseren tændes i position 1.

  Sådan spilles Dragi

  De håbefulde drager må nu på tur forsøge at puste dragebolden ned i et af rummene. Bliver dragebolden i et vulkanfelt, der indeholder en dragefrugter i dragens farve, må frugten samles op og placeres på spillerens dragebræt.

  Den første spiller der får alle sine dragefrugter har vundet.

  Den svære variant

  Ældre eller øvede børn kan spille spillet som et slags huskespil på tid. Bland alle dragefrugter, uanset antallet af spillere, og fordel dem i vulkanfelterne med bagsiden opad. Sæt blæseren på position 2. Hver tur spilles nu således:

  1. Tryk på blæsernes startknap. Spilleren har nu 40 sekunder inden vulkanen stopper igen.
  2. Pust dragebolden ned i et vulkanfelt og vend frugterne på feltet. Gentag så mange gange spilleren tør.
  3. Sig stop inden tiden er gået. Alle vendte frugter i egen farve placeres nu på spillerens dragebræt. De resterende vendes med bagsiden op igen.
  4. Hvis spilleren ikke når at sige stop inden vulkanen stopper, får spilleren ingen dragefrugter. De vendes i stedet alle med bagsiden op igen.

  Den første spiller der får alle sine dragefrugter har vundet.

  Stephans vurdering

  Dragi blev modtaget med begejstring af såvel mit toårige som fireårige barn. Grænsen mellem leg og spil er flydende, og lader dem begge være med på egne vilkår. Ved hjælp af et par medfølgende forhindringer, kan sværhedsgraden sættes op for nogle spillere, hvilket blot forstærker spillets evne til at favne bredt.

  Det kan anbefales at spille til blot 4 frugter de første gange, hvis nogen (børn) har svært ved at klare at fejle mange gange i streg.


  Kommentarer til Dragi