2 - 4 spillere
30+ min
12+ år
 • strategispil
 • Deckbuilding
 • Kortspil
 • Middelalder
 • Dominion: Seaside

  Rasmus Skat Andersen af Rasmus Skat Andersen d. 13. September 2018

  Med Dominion: Seaside står Donald X. Vaccarinos kortsucces til søs. Seaside udkom i 2009 efter Dominion: Intrigue og var den første i en lang række af udvidelser, der kræver enten Dominion eller Intrique.
  Temaet er søfart, hvilket er meget passende, eftersom sørejser i den tid, hvor Dominion foregår, var en langsommelig affære. Og den nye effekt, som Seaside introducerede, var netop kort, hvis effekter varede længere end kun en enkelt runde.
  Seaside indeholder 300 kort samt blandt andet spillemåtter – der markerer øer, piratskibe og landsbyer på fremmede øer.

  Specielle regler for Seaside

  Duration-kort: Udvidelsens nyhed er duration-kort, der er orange, så de er nemme at genkende. De har en effekt, den runde de bliver spillet, samt i din næste runde. Det husker du ved, at de ikke ryger i skraldebunken, når du når til oprydningsfasen i din tur. I stedet bliver de liggende til næste tur, hvorefter de ender i skraldebunken.

  Spillemåtter: De kommer i spil, når man spiller deres respektive kort, henholdsvis Native Island, Island og Pirate Ship.

  • Native Island giver dig to valgmuligheder. Enten må du lægge det øverste kort fra din kortbunken på dit Native Island-spillemåtte, eller også må du tage alle de kort, der ligger på din Native Island-spillemåtte, op på din hånd.
  • Island er effektivt kort til at trimme dit kortbunke. Når du spiller kortet – som har en værdi af to Victory Point – må du lægge kortet og et andet kort fra din hånd på din Island-spillemåtte. Her bliver de liggende indtil spillets slutning, hvor de så tælles med.
  • Pirate Ship er et angrebskort, som kan bruges til at få fjerne modstanderes treasure-kort. Sker det, lægger man et mønt på kortet. Man kan også vælge at bruge kortet til at få penge. I så fald får man penge svarende til antallet af mønter på kortet.

  De tre spillemåtter får du først, når du køber de respektive kort.

  Vurdering af Dominion: Seaside

  Rasmus Skat Andersen
  Rasmus Skat Andersen mener ...

  Seaside leverer god variation til grundspillet uden at gøre spillet mere komplekst – i modsætning til nogle af de senere udvidelser. Så det er en rigtig god udvidelse af købe, hvis du er Dominion-novice og er begyndt at kede dig med grundspillets kort.


  Kommentarer til Dominion: Seaside