2 - 4 spillere
30+ min
12+ år
 • strategispil
 • Deckbuilding
 • Kortspil
 • Middelalder
 • Relateret læsning


  Dominion: Dark Ages

  Rasmus Skat Andersen af Rasmus Skat Andersen d. 4. September 2014

  Dominion: Dark Ages er den fjerde større udvidelse til Dominion, og tiderne er blevet grumme. Den mørke middelalder har sænket sig over dit rige, og det betyder pest, hærgende banditter og ruiner.
  Spilteknisk er temaet i Dark Ages kort, der har en effekt, når de kasseres, kort der påvirker skraldebunken samt opgradering af kort.

  Dark Ages rummer 500 kort og kræver, at du enten har grundspillet, udvidelsen Intrigue eller sættet med Basiskort. Du kan læse reglerne til Dominion her.

  Specielle regler for Dark Ages

  Shelter-kort: Udvidelsen

  rummer tre shelter-kort (Hovel, Necropolis og Overgrown Estate), der erstatter de Estate-kort, man normalt starter med. Altså i stedet for tre Estate-kort starter man med et Hovel-, et Necropolis- og et Overgrown Estate-kort.
  Kortene kan ikke købes, så man skal stadig bruge de normale Estate-kort. Kortene skal kun bruges i spil, hvor man bruger Dark Ages kingdom-kort.
  Ruins: Disse action-kort skal bruges, hvis man bruger looter Kingdom-kort (Cultist, Death Cart og Marauder). Kortene er ikke ens – som det ellers er sædvane i Dominion – og hele stakken skal ikke bruges. I et to spiller-spil bruges 10 kort, er der tre spillere bruges 20 kort, og hvis der er fire spillere bruges 30 kort. Kortene blandes og lægges i en stak. Det øverste kort vendes, så det har forsiden op. Det er alene det øverste kort, man kan købe/erhverve/vælge.
  Knights: Dette er et kingdom-kort, der består af 10 forskellige kort, alle riddere. Kortbunken blandes, og det øverste kort vendes, så det har forsiden op. Det er kun det øverste kort, man kan købe/erhverve/vælge.
  When you trash: Adskillige kort i Dark Ages har en effekt, når kortet smides i skraldebunken (when you trash). Egenskaber fungerer også i andre spilleres ture. Effekten træder i kraft øjeblikkeligt, og kan således godt ske, mens man er ved at spille et action-kort. Bemærk at kortene ikke automatisk må smides i skraldebunken, du skal spille et kort, der tillader dig at smide kortet i skraldebunken.

  Vurdering af Dominion: Dark Ages

  Rasmus Skat Andersen
  Rasmus Skat Andersen mener ...

  Dark Ages er muligvis den mest komplekse udvidelse og egner sig derfor ikke til nye spillere. Øvede Dominion-spillere vil derimod få meget fornøjelse ud af udvidelsen.


  Kommentarer til Dominion: Dark Ages