1 - 4 spillere
75+ min
14+ år
 • temaspil
 • Kortspil
 • Fantasy
 • Clank!

  Peter Brichs af Peter Brichs d. 6. April 2017

  Tag dit tyvegrej over skulderen, og bevæg dig mod dragens slot. Clank! er en deck builder, hvor du bevæger dig gennem en Dungeon under slottet for at stjæle det bedste loot for at blive kronet som mestertyven over dem alle.

  Inde i slottet finder du en masse loot – altså, værdifulde skatte. De vigtigste af dem – artefakterne – kan alle se fra starten, men der er mange flere skatte end det, og de bliver først afsløret, når du kommer hen på feltet, de står på. De mest værdifulde artefakter ligger gemt dybt nede i hulesystemerne, mens dem nærmest indgangen er noget mindre værd.

  Du vil derfor gerne komme hurtigt (og dybt) ind i Dungeonen, men når du løber hurtigt, larmer du mere. Og når du larmer, er der større chance for, at dragen kommer efter dig. Slottet er nemlig beboet af en farlig drage, som ikke vil have, at de nævenyttige tyveknægte tager alle dens hårdt indsamlede skatte.

  Det larmer, når du finder skatte

  Hver gang du larmer genererer du “Clank!” – små kuber i din spillerfarve, som lægges på et “CLANK!-felt” – og når dragen angriber, tager du alle kuberne fra feltet og lægger i en dragepose. Posen rystes, og herefter tages der to kuber op af posen. Hver gang der bliver taget et artefakt (eller du finder en af dragens æg, som loot), trækker du flere kuber, når dragen angriber. Bliver der trukket kuber i din spillerfarve, mister du livspoint – dem kan du miste 10 af, før du er død.

  Dør du i hulerne under slottet, er det bare ærgerligt – dragen spiser dig, og tager sine skatte tilbage. Dør du i selve slottet, kan dragen ikke komme derop, og du bliver i stedet hevet ud af landsbyboerne. Men overlever du, og kommer hele vejen ud? Ja, så får du en “Master token”, som er 20 point værd – og i et spil, hvor du nemt ender på cirka 100 point, er 20 ekstra point mange point i sidste ende.

  Når første spiller er kommet ud, starter en nedtælling. Dragen bliver sur, og angriber hver runde – indtil den, efter fem runder, bare dræber alle, der måtte være tilbage. Vinderen er den, som har fået det mest værdifulde loot og mest guld med ud af hulesystemet.

  Vurdering af Clank!

  Peter Brichs
  Peter Brichs mener ...

  Clank! er en deck builder med meget få muligheder for at trimme dit deck, hvilket gør det vigtigere at købe de rigtige kort, end de eksempelvis er i Thunderstone – det andet store deck building spil, hvor du tager på ‘dungeon crawling’.

  Der er ikke meget backstabbing i Clank! – det er mest noget med at snuppe de fede kort eller det fede loot på brættet, mere end det er noget med at få dragen til at gå efter de andre. Og det er sgu fedt, synes jeg. Det minder på den måde lidt om worker placement-spillenes måde, at sabotere spillet for hinanden på, end den mere direkte konfrontation, du ser i de fleste kortspil.

  Clank! er et rigtigt hyggeligt brætspil, jeg glæder mig til at få på bordet meget mere.


  Kommentarer til Clank!