2 - 2 spillere
40+ min
9+ år
 • krigsspil
 • temaspil
 • Kortspil
 • Fantasy
 • Relateret læsning


  Summoner Wars: Faction Decks

  Lasse Petersen af Lasse Petersen d. 5. April 2012

  Magic-kort møder Warhammer – sådan kan man opsummere brætspillet Summoner Wars.

  I Summoner Wars hidkalder spillerne hære, som de forsøger at manøvrere bedst på slagmarken for at få ram på deres modstanders general (summoner).

  Hvis du ikke allerede ved, hvordan man spiller Summoner Wars, så kan du læse om det her: Summoner Wars: Master Set

  Udover Summoner Wars: Master Set findes der også en serie mindre udgivelser til spilsystemet. Hvert af disse ‘faction decks’ indeholder en ny unik hær, som du kan spille mod de andre hære fra Summoner Wars: Master Set. Derudover er der også udgivet to specielle startersæt, som hver indeholder to nye hære.

  Der findes i alt 16 forskellige hære til Summoner Wars; de 6 som følger med i Master Set-spillet, samt 10 andre hære. Disse 10 andre hære vil kort blive beskrevet nedenfor, så du kan få et indtryk af om det er noget, som ville interessere dig.

  Guild Dwarves versus Cave Goblins

  Guild Dwarves versus Cave Goblins er et startersæt, som indeholder to forskellige hære, samt en regelbog, terninger og en papirudgave af spillepladen. De to i startersættet hære er blandt de mest tilgængelige for nybegyndere.

  De to inkluderede hære i sættet er Guild Dwarves og Cave Goblins.

  Guild Dwarves fokuserer på at angribe modstanderens mure. De har tropper som får ekstra angrebsterninger mod mure, samt event-kort som skader alle modstanderens mure.

  Cave Goblins vinder ved at angribe med hordevis af tropper. De har masser af tropper, som er gratis at hidkalde, event-kort som påvirker alle deres tropper, samt en summoner, som kan bytte plads med sine tropper hvor som helst på spillepladen.

  Phoenix Elves versus Tundra Orcs

  Phoenix Elves versus Tundra Orcs er også et startersæt, som indeholder to forskellige hære, samt en regelbog, terninger og en papirudgave af spillepladen. De to i startersættet hære er blandt de mest tilgængelige for nybegyndere.

  De to inkluderede hære i sættet er Phoenix Elves og Tundra Orcs.

  Phoenix Elves fokuserer på ild-magi. Dette betyder at de har forskellige angreb der giver direkte skade, og flere af deres tropper og event-kort, såvel som deres summoner lader dem ramme automatisk med deres angreb.

  I modsætning til Phoenix Elves så har Tundra Orcs primært håndkamps tropper, som kan tåle masser af tæv, men som ikke rammer så godt. Deres event-kort fokuserer på is-magi, så de kan lave is-vægge og fastfryse deres fjender.

  Cloaks faction deck

  Cloaks faktionen er en gruppe menneskelige oprørere. Cloaks kræver en del finesse at spille. Deres tropper er ikke synderligt stærke, men det har en del kneb oppe i ærmet: For det første har de event kort som destruerer modstanderes tropper, for det andet kan deres summoner kopierer evner fra sine egne tropper, således at han er super fleksibel i kamp.

  Fallen Kingdoms faction deck

  Fallen Kingdoms er onde. De repræsenterer Summoner Wars universets ultimative ondskab. Fallen Kingdoms består af de levende døde. Deres zombie tropper forvandler modstanderes tropper til zombier, når de dræber dem. Deres summoner kan bruge sort magi til at genoplive sine tropper, så de bliver ved med at vende tilbage til at kæmpe videre.

  Filth faction deck

  Selvom Fallen Kingdoms repræsenterer ultimativ ondskab, så er Filth heller ikke langt bagefter. Filth faktionen er kultister, som bruger magi til at mutere deres tropper. Filth er ekstremt fleksible at spille, da deres tropper kan forvandle sig ved hjælp af adskillige unikke mutationskort. For at spille Filth godt kræver det et kendskab til de mange forskellige kort, som du har til rådighed.

  Jungle Elves faction deck

  Jungle Elves er ekstremt mobile, men også ret fleksible. Deres tropper inkluderer en god blanding af bueskydende elvere og vilde væsner fra junglen (herunder et kæmpe levende træ, der kan trampe på modstanderens tropper). Deres fleksibilitet bliver styrket af et af deres eventkort, som lader dem tage et hvilket som helst kort fra deres bunke op på hånden.

  Mercenaries faction deck

  Mercenaries har en ret unik tilgang til brugen af mure. Flere af deres kort påvirker deres egne og/eller modstanderens mure. Deres summoner kan dræne energi fra nærliggende mure og bruge det til at trække ekstra mange kort i turen. Flere af deres eventkort er meget magtfulde, hvorimod deres almindelige tropper er lidt mindre effektive i sig selv.

  Vanguards faction deck

  Vanguards er en af de mest defensive faktioner i Summoner Wars. Deres hovedstrategi er at holde deres tropper i live og langsomt dræne modstanderen for ressourcer. Vanguards tropper inkluderer præster, der ligesom Vanguards summoner kan fjerne skade fra andre tropper, samt riddere, som fungerer som bodyguards for de andre tropper.

  Vurdering af Summoner Wars: Faction Decks

  Lasse Petersen
  Lasse Petersen mener ...

  Den overordnede vurdering af Summoner Wars, kan du læse i den generelle spilbeskrivelse af spillet: Summoner Wars: Master Set

  Kort opsummeret så er Summoner Wars et fantastisk brætspil for to personer. Med de forskellige nye faction decks findes der nu 16 forskellige hære at vælge imellem (!), som alle kræver forskellige strategier og tilgange til spillet. Hvis du er en fan af Summoner Wars, så anbefales du også at kaste dig over de forskellige faction decks, for at opleve spillets fulde potentiale.


  Kommentarer til Summoner Wars: Faction Decks