2 - 6 spillere
60+ min
10+ år
 • temaspil
 • Horror
 • Zombie Plague

  Kristian List af Kristian List d. 8. November 2011

  Så har vi balladen! Zombierne er på vej ind i dit hus for at æde dig, smadre dit designerkøkken og savle på dit gulvtæppe. I Zombie Plague skal du barrikadere døre og vinduer og gennemsøge hele huset for at overleve – og vinde. Du kan selvfølgelig også vælge at spille zombierne, i hvilket fald stive knæ og et tomt blik i ansigtet hjælper dig godt på vej mod sejren.

  Print og spil

  Du begynder med at printe spillepladen ud og eventuelt lime den på karton. Pladen består af seks stykker. Print også kortene ud, der indeholder rare ting som ammunition og hockeystave. Det sidste print er de små barrikadeskilte, der skal vise, hvor husets beboere har slået brædder for vinduer og døre.

  Sæt pladerne sammen og placer menneskerne på første række felter langs kanten i den ene side af brættet. Placer derpå zombierne på den modsatte side. Du er nu klar til at splatte og spille.

  Følg det enkle gameplay

  Menneskespilleren begynder første runde. Et menneske har 4 Action Points (AP) at bruge i hver runde, mens en zombie kun har 2. Zombierne er dermed langsommere, men til gengæld er der flere af dem. Regelen er, at for hvert menneske må der være op til fire zombier på brættet. I begyndelsen af hver zombie-runde dukker der en ny zombie op på en vilkårlig kant af brættet, med mindre det maksimale antal zombier allerede er nået.

  Actions der koster 1 AP

  • Gå et felt lige frem
  • Gå et felt lige bagud
  • Drej 90 grader til højre eller venstre
  • Barrikader et felt af dør eller vindue
  • Angrib (med våben eller med de bare næver)
  • Søg på et søgefelt (dem med de røde krydser)

  OBS: Zombier kan kun vælge at gå lige frem, at dreje 90 grader og at angribe. De er ikke så kvikke.

  Kampe og brug af våben afgøres enkelt med en sekssidet terning. Se de medfølgende regler for gennemgang af våben mv.

  Opgør i Slagtehal 3

  Menneskespilleren vinder, når alle døre og vinduer er barrikaderet og samtlige søgefelter er blevet eftersøgt (læg evt. en markør på et felt, når det er blevet rodet igennem). Der må ikke være flere zombier tilbage i huset.

  Zombierne vinder, når alle mennesker er blevet fortæret.

  Vurdering af Zombie Plague

  Kristian List
  Kristian List mener ...

  Det overskuelige setup gør Zombie Plague afslappet og let tilgængeligt. Reglerne er på engelsk, men er skrevet ret sjovt og lægger op til, at du selv bestemmer over netop din måde at spille på.

  Desværre er der ikke figurer eller menneske/zombie-brikker med, så her må du selv tage Jørgen Clevin selerne på.

  Download Zombie Plague gratis her


  Kommentarer til Zombie Plague